SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Atilla Yeşilada, Erdoğan'ı uyardı: Rus - Arap parası seçim kazandırmaz

Atilla Yeşilada, Erdoğan'ı uyardı: Rus - Arap parası seçim kazandırmaz

14 Ağustos 2022 Pazar - 13:39




Atilla Yeşilada, Türkiye’de halkın derdi işsizlik, yoksulluk olduğunu belirterek "Rus-Arap parası Erdoğan'a seçim kazandırmaz" dedi.





Türkiye ekonomisi ile ilgili Atilla Yeşilada, Dr. Artunç Kocabalkan ile katıldığı youtube programında değerlendirmelerde bulundu. Yeşilada, Türkiye’de halkın derdi işsizlik, yoksulluk olduğunu belirterek "Rus-Arap parası Erdoğan'a seçim kazandırmaz" dedi.

" RUSYA'DAN 50 MİLYAR DOLAR GELDİ, ERDOĞAN'A TEK OY BİLE GETİRMEZ"

Rusya’dan bize daha fazla para gelebilir. Rusya’nın bizden ‘yaptırımların etrafından dolaşmaya yardım etme’ beklentisi var ama Suudi Arabistan’ın Türkiye ile ilgili bir beklentisi olmadığını söyleyen Yeşilada, "Diyelim ki; Rusya’dan 50 milyar dolar geldi. Bu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seçim kazandırır mı? Kazandırmaz. Tek oy bile getirmez. Yüzde 80 enflasyon üretiyoruz; para geldi, harcamaları iki misline çıkardın, ne olur enflasyon? Yüzde 160’a çıkar. Türkiye’de harcamalar cari açığa sıçradığı için Putin’in verdiği paranın büyük bölümü cari açığı finanse etmeye gider. Ayrıca gelecek paranın büyük bölümü iktidara yakın isimlere gider." diye konuştu.

"DOLAR TL'NİN DEĞER KAZANMASI DA ERDOĞAN'A OY KAZANDIRMAZ"

"Bundan sonra dolar TL’nin değer kazanması da Erdoğan’a oy kazandırmaz" açıklamasında bulundan Atilla Yeşilada şöyle konuştu:

"Türkiye’de halkın derdi işsizlik, yoksulluk. Bunları TL değer kazansa da çözemiyorsun. TL’nin değer kazanması da bundan sonra harcamalar tarafından enflasyonu körükleyecek bir etki yapacaktır.”

Yeşilada bundan sonra enflasyonun denetlenmesi için araç olarak kredi miktarının seçildiğini belirterek, “İş dünyasının şikayetleri de bundan” dedi."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap