SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Atilla Yeşilada, "Erdoğan gitmeden..." dedi: Enflasyon 70, oyun bitmiş

Atilla Yeşilada, "Erdoğan gitmeden..." dedi: Enflasyon 70, oyun bitmiş

05 Mayıs 2022 Perşembe - 11:47




Dolar kuru tahminleriyle bilinen ekonomist Atilla Yeşilada, enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Yeşilada, "Enflasyon 70, oyun bitmiş, Erdoğan iktidardan gitmeden düşmez" dedi.





Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılı nisan ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını açıkladı. Nisan ayında TÜFE, bir önceki aya göre yüzde 7,25 artarken, yıllık bazda yüzde 70'e dayanması sonrasında ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'dan çarpıcı yorum geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden enflasyon değerlendirmesi yapan Yeşilada, "TÜFE yetmiş, oyun bitmiş." dedi. Yakında 3 haneli rakamlar var diyen Yeşilada, enflasyonu düşürmenin tek yolunun ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevden gitmesi olduğunu vurguladı.

Yeşilada şu ifadeleri kullandı: 

"TÜFE yetmiş, oyun bitmiş. Erdoğan iktidardan gitmeden bu enflasyon düşmez. Sırada 3 hane var. Yuh olsun diyorum! Üretici fiyatları da yıllık %121 arttı. Bir yanda iç tüketim düşmesin seçim kazanalım, öte yandan da ÜFE TÜFE'ye yansımasın. Yok öyle model Abi!"

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap