SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Araç sahipleri dikkat! Benzin ve motorin fiyatlarına dev zam geliyor

Araç sahipleri dikkat! Benzin ve motorin fiyatlarına dev zam geliyor

09 Mart 2022 Çarşamba - 09:13




Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle akaryakıt fiyatlarında yaşanan zam yağmuru sürüyor. Dün gelen zammın ardından vatandaşı yeni bir zammın daha beklediği iddia edildi.





Rusya- Ukrayna savaşı sürürken, ABD'nin ve Avrupa ülkeleriyle Rusya'dan petrol ithalatını durdurma kararı akaryakıt fiyatlarını vurdu. Türkiye'de de benzine ve motorin fiyatı küresel kriz nedeniyle neredeyse her gün zamlanıyor. Geçtiğimiz gün EPGİS’ten yapılan açıklamada benzine 1,07 TL; motorine ise 1,59 TL  yeni zam yapıldığı duyurulmuştu.

ZAM KERVANI BİTMEDİ BU GECE BİR DAHA ZAM GELİYOR!

Artıbir kamuoyu şirketi Genel Müdürü Hüseyin Çalıskaner bir akaryakıt firması bölge müdürü arkadaşından edindiği bilgiyi sürücülerle paylaştı. Çalışkaner'e gelen bilgiye göre 10 Mart Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere akaryakıta 1.60 TL zam gelecek. 

Öte yandan Türkiye benzin ve motorine zam ile yatıp, zam ile kalkmaya devam ederken ünlü ekonomist ve yazar Ali Ekber Yıldırım, "Mazota benzine sürekli zam yapanlar bunu hiç düşündünüz mü" diyerek korkunç tehlikeyi açıkladı.

Dünya gazetesi yazarı Ali Ekber Yıldırım konuyla ilgili " Mazot 20 lirayı geçti - Bu gece mazotun litre fiyatına yapılacak 84 kuruşluk zamla Konya’da mazotun litresi 20 lira 5 kuruş olacak. - Şehirli mazot, benzin alamazsa toplu taşıma ile işine gider - Çiftçi mazot alamazsa tarlayı süremez, üretim, hasat yapamaz. Ülke aç kalır aç!" dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap