SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Ambargo kalkıyor!

Ambargo kalkıyor!

30 Haziran 2016 Perşembe - 11:32




Rusya ile yaşanan kriz sonrası ilişkilerin iyileşmesiyle, Türk sebze meyvelerinin bir kaç hafta içinde Rusya'daki marketlerde olması bekleniyor.





Rusya 1 Ocak 2016 itibari ile Türkiye'den bazı meyve ve sebzelerin ithalatına bir dizi yasak getirmiş, başta portakal, mandalina, üzüm, elma, armut, kayısı, şeftali, nektarin, erik, çilek, domates, soğan, karnabahar, brokoli ve salatalık ithalatı yasaklanmıştı.

Putin'in Erdoğan ile telefon görüşmesinden sonra Türkiye ile ticari ve ekonomik ilişkilerin yeniden düzeltilmesi için verdiği talimattan sonra Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich, ilişkilerin yeniden düzelmesi için yasal değişikliklerin önümüzdeki günlerde hayata geçirilebileceğini söyledi.

"BİR KAÇ HAFTA İÇERİSİNDE RAFLARDA"

Rusya'daki büyük perakendeci zincirlerini bir araya getiren Perakende Firmaları Derneği (AKORT) Dış İlişkiler Direktörü Ksenia Burdanova, Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada, "Sektör, hükümetin kararları doğrultusunda çalışmaya başlayacaktır. Ürünlerin çeşitli zincirlere girmesi birkaç haftayı bulacaktır bu gerçekçi bir zaman" dedi.

Rus Metro Cash & Carry Satınalma Direktörü Eva Yankoviak ise yaptığı açıklamada, "Firmamız geniş bir uluslararası yapıya sahip ve Türk partnerlerimizle tekrar işbirliğine geçmesi uzun zaman almaz. Gerekirse bunun için yaklaşık bir hafta yeterli" dedi.


Auchan marketleri dış ilişkiler müdiresi Mariya Kurnosova da süre konusunda diğer meslektaşları ile hem fikir olduğunu belirterek, "Türkiye'de üretilen ürünlerin Auchan Rusya perakende marketlerinde yerini alması için bir hafta gerekli" açıklamasını yaptı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap