SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Altın siparişinde rekor

Altın siparişinde rekor

09 Kasım 2016 Çarşamba - 12:36




Fiyatı bu yıl rekor üstüne rekor kıran altında, Darphane, Cumhuriyet tarihinin en yüksek günlük siparişini 10 Ekim'de aldı.





Fiyatı bu yıl rekor üstüne rekor kıran altının üretimine olan talep artarken, Darphane, Cumhuriyet tarihinin en yüksek günlük siparişine 467 kilogram ile 10 Ekim 2016'da imza attı.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Sadettin Parmaksız,  her gün sipariş almaya başladıklarını, talep edilen Cumhuriyet altınını aynı gün verdiklerini söyledi.

Parmaksız, en yüksek altın talebinin 10 Ekim 2016'da geldiğini belirterek, "O gün 467 kilogramlık talep geldi. Günlük alınan en yüksek sipariş budur. Bu talep günlük rekordur." diye konuştu.

Söz konusu tarihte en fazla talebin sikke grubu altında, 194 kilogram ile "birlik" altında olduğunu bildiren Parmaksız, "Cumhuriyet Ata" da denilen sikke grubu altınların daha çok tasarruf amaçlı alındığını tahmin ettiklerini söyledi.

Parmaksız, Ekim 2015'te sikke altına neredeyse hiç talep gelmediğini belirterek, "Bu yıl ise en fazla Cumhuriyet altını siparişi ekim ayında geldi." dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap