SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Altın 3 ayın en düşüğünde

Altın 3 ayın en düşüğünde

10 Mart 2015 Salı - 10:16




Altın, Fed'in faiz artırımına gideceği beklentilerinin doları güçlendirmesi sonrası 3 ayın en düşüğüne geriledi.





Altın, Fed'in ekonominin toparlanmakta olduğuna ilişkin işaretler ile birlikte faiz artırımlarını daha erken başlatabileceği spekülasyonuna bağlı olarak, üç ayın en düşük seviyesine indi ve yaklaşık iki yılın en uzun süreli kayıp dönemini gerçekleştirmeye yöneldi.

DIŞ PİYASA

Spot altın yüzde 0.6 düşüşle ons başına 1,159.85 dolara kadar inerek 1 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra, Singapur saati ile 14:01'de 1,163.15 dolara geldi. Altın Cuma günü, ABD'de işsizlik oranının yedi yılın en düşüğüne indiğini gösteren veri sonrası yüzde 2.6 değer kaybetti. Altın bugün de düşerek kayıplarını yedinci güne taşırsa, Mayıs 2013'ten bu yana en uzun düşüş dönemini gerçekleştirmiş olacak.

ANALİZ

Yatırımcılar, ABD merkez bankasının sıfır seviyesi yakınındaki gösterge faizi ne zaman yükseltmeye başlayabileceğine ilişkin işaretler bulabilmek için ekonomik verileri dikkatle izliyor. ABD istihdam verisi sonrası Fed'in Eylül ayında faiz artırabileceği beklentilerinin güçlenmesinin ardından, 10 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Dallas Fed Başkanı Richard Fisher, borçlanma maliyetlerinin artırılmasının geciktirilmesinin resesyon riskini getireceği uyarısında bulundu. Yüksek faizler, yatırımcısına genellikle yalnızca fiyat artışları yoluyla getiri sağlayan altının cazibesini azaltıyor.


UZMAN GÖRÜŞÜ

Phillip Futures Pte yatırım analisti Howie Lee, bilgilendirme notunda, "Altının, ekonomik veri takviminin zayıf olmasından dolayı baskı altında kalmasını ve konsolide olmasını bekliyoruz ve faiz artırımı beklentilerinin güçlenmesi fiyatları güney yönünde itiyor," dedi ve fiyatların 1,150 dolarda destek bulabileceğini sözlerine ekledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap