SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Altın ve gümüş fiyatları için dikkat çeken tahmin

Altın ve gümüş fiyatları için dikkat çeken tahmin

05 Şubat 2024 Pazartesi - 12:21




Ortadoğuda suların ısınması ABD ile İran arasında karşılıklı saldırılarla devam eden gerilimle birlikte yeniden yükselişe geçen altın fiyatları için dikkat çeken bir tahmin geldi.





Dünyanın en büyük bankalarından İsviçreli UBS altın ve gümüş için 2024 yılı tahminlerini açıkladı.

Bankanın değerli metaller stratejisti Joni Teves, "Altının Fed'in gevşemesiyle yükselmesini bekliyoruz. Ayrıca bu, zayıflayan bir dolarla birlikte geliyor" değerlendirmesini yaparken, ons altın fiyatları tahmininin 2024 yıl sonuna kadar 2.200 dolar seviyelerinde olduğunu dile getirdi. Teves, "Çok fazla makro belirsizliğin ve jeopolitik risklerin olduğu bir ortamda yatırımcıların altına tahsisat yapmaya başlayacağını düşünüyoruz" dedi.

Raporda, "Fed'in gevşemeye gittiği bir senaryoda gümüşün gerçekten iyi performans gösterebileceğini düşünüyoruz. Altındaki bir hareketten daha iyi performans gösterme eğiliminde" değerlendirmesini de yapan Teves, "Beklentiler iyimser ve gümüş gerçekten, gerçekten parlama yolunda ilerliyor" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Teves, gümüşün altın kadar yaygın bir jeopolitik ve güvenlik sığınağı olmadığını, bunun da son birkaç yılda neden altından daha düşük performans gösterdiğini kısmen açıkladığını söyledi. "Gümüş, altının oldukça altında bir performans sergiliyor. Bu yüzden arayı kapatması gereken çok şey var ve bence bu hareket oldukça dramatik olabilir" ifadelerini kullandı.

Küresel piyasalarda neler oluyor ?

Asya borsaları gerilerken dolar güçlü açıklanan ABD tarım dışı istihdam verilerinin ardından Fed'in yakın vadede faiz indirimine gideceği yönündeki beklentilerin azalmasıyla keskin yükseldi. Petrol fiyatları, ABD'nin Irak ve Yemen'de İran tarafından desteklenen gruplara yönelik saldırılarda bulunmasının ardından yükseldi. Otadoğu'da gerilimin yükselmesiyle risk iştahı geriledi.

Ons altın, gram altın, çeyrek altın ve gümüş fiyatları


Güne 2 bin 30 Dolar'dan başlayan Ons altın 2 bin 29 Dolar'dan, 

1.992 TL'den başlayan Gram altın 1.994 TL'den, 
3 bin 382 TL'den başlayan Çeyrek altın 3 bin 382 TL'den, 
13 bin 916 TL'den başlayan Cumhuriyet altını 13 bin 916 TL'den, 
22,15 TL'den başlayan Gümüş ise 22,19 TL'den fiyatlanıyor.

Cuma günkü kapanışta Ons altın 2 bin 34 Dolar'dan, Gram altın 1.989 TL'den, Çeyrek altın 3 bin 362 TL'den, Cumhuriyet altını 13 bin 854 TL'den, Gümüş ise 22,00 TL'den fiyatlanmıştı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap