SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Altın fiyatları için bugüne dikkat!

Altın fiyatları için bugüne dikkat!

23 Temmuz 2021 Cuma - 12:41




Resmi tatilde yurt dışı piyasalarında işlemler sürüyor. Altın fiyatı tarafında sıkışıklığın üst noktalara çıktığına dikkat çekildi. Gram altın, altın fiyatları için teknik analizde uyarılar yapıldı.





Altın fiyatı, gram altın fiyatı hakkında beklentiler hakkında yeni teknik analize yer verildi. Kıdemli Analist sayfasında yapılan son analizde altın yatırımı yapacaklar için uyarılarda bulunuldu. Peki, altın fiyatları, gram altın fiyatı ne olacak?... İşte teknik analiz…

Cuma gününe dikkat çekilen Kıdemli Analist Youtube kanalındaki analizde özellikle altın tarafında sıkışıklık çok üst noktalara ulaşıldığına vurgu yapıldı. Teknik analizde, “Altını satan yaya kalır da piyasada özellikle fiziki altın bile bulamaz diye yorumlar dönüyor. Ben bunlara sadece gülüp geçiyorum. Altında şu an için bir talep patlaması vs. bir durum yok.” ifadelerine yer verildi.

ALTIN FİYATLARI AŞIRI MANİPÜLE EDİLİYOR

Altın fiyatları ve gram altın fiyatı hakkında yapılan değerlendirmede, gram altın fiyatında takip edilecek seviyenin 488 lira olduğu belirtildi. Ayrıca teknik analizde, “Umarım herkesin gönlüne göre olur her şey ama aşırı şişirilmiş bir altın fiyatının olduğunun, aşırı manipüle edilen bir altın fiyatının olduğunda umarım farkındasınızdır.” denildi. 

Gram altın teknik analizi şöyle:

Altında artık çok fazla bir sürenin kaldığını düşünmüyorum. Hem ONS bazında hem gram bazında bir miktar sıkıntılı günlere gebe gibi duruyor. Sonuç olarak yatırımcı psikolojisi kimse aldığı bir malın düşmesini istemez. Yani zarar etmek istemez aslında. Bu da profesyonelliğin dışında kalan bir durum. Yani bunu işte beceremediğimiz için küçük ve orta ölçekteki yatırımcı için konuşuyorum. Daha başarılı sonuçlara çoğu zaman imza atılıyor. O yüzden yükselişe ne kadar kendinizi kaptırıyorsanız ve inanıyorsanız ve buna da iç içeyseniz düşüşlerde geri çekilmelerde kendinizi bir o kadar inanır mısınız ve bazı gerçekleri kabullenmelisiniz diye düşünüyorum. Tabi bu herkesin kendi görüşü ben saygı duyuyorum. Benim görüşüme saygı duyulmasını istiyorum. Çünkü sonuç olarak bir emek veriyoruz. Özellikle şu resmi tatil günlerinde piyasa açık arkadaşlar yani iç piyasa açık değil ama yurt dışı piyasalarda işlem devam ediyor. Özellikle kaldıraçlı piyasalara dikkat etmekte fayda var demiştik. Bu bayram bunun etkisini çok fazla göremeyeceğiz.

Ben cuma gününde sizler adına dikkat çekmek istiyorum. Özellikle altın tarafında sıkışıklık çok üst noktalara ulaşmış durumda. Şimdi ons bazında değerlendirmemizi yaparken ondaki tepki yükselişi artık. Yerini geri çekilmeye bıraktı. Söylemiştim dolar endeksi çok kuvvetli geliyor. Bu gelen kuvvetli yükselişin arkasında altın geri dönüşünü izleriz demiştim ve altın bunun karşısında direnemez diye de belirttik ve gördüğünüz gibi bu kısa vadedeki yükseliş yani 1,750 den başlayan 1,835’lere ulaşan trendde beklediğimiz gibi son buldu. Burada yani yaptığımız analizlerin aslında meyvesini alıyoruz. Yani bir süre daha alacağımızı düşünüyorum.

Özellikle ortalama değerlere baktığımızda günlük bazda 20 ve 50 günlük ortalama değerler sat sinyali içeriyor ve kısa vadede bu sat sinyali yerini al sinyaline çeviremedi. Bir tepki arayışı gösterse dahi bunun geçerli olmayacağını dile getirmiştim. Şurada bir hazırlık yapıldı ama aldanmamak da fayda var. Dik dolar endeksi toplanıyor uyarısının siz kıymetli dostlarımla birlikte değerlendirmiştik.

Tavsiye niteliği olmadan eğitim amaçlı notunuzu alın. Bu süreci hep birlikte takip edelim demiştim. Aynı zamanda haftalık bazda günlük bazda saat sinyalinin baskısını çok ciddi derecede görebiliyoruz ve aşırı alış bölgesini güvenli yükseliş bölgesine yerleşemeden günlük bazda göstergelerimiz büyüktü ve yine saatlik bazıları da gelecek olduğumuzda 4 saat bazlar da artık ons altının beni iyice büküldü. Son stop seviyesi 1790 seviyesi, bu seviyenin altında ons altın diye bir şey kısa vadede göremeyeceğimizi düşünüyorum.

Destek hattı belli yinelemeler ve bu seviyelerdeki arayışlar belli. Ta ki ne zamana kadar bu görüntü pozitife döner? Yukarıdan gelen düzeltme hattı bozulana kadar. Şu anda böyle bir dalın içerisindeyiz. Yukarısı 1820. Aşağısı 1,795. Aşağısı boşluk. 1,820’nin üzerinde 1870’ler bize getirir ve üzerinde çok önemli dirençler olduğunu da unutmayın. Bu seviyelerde çok kuvvetli satıcı grupları var. 1,820’nin üzerinde şayet gidecek olduğunuz yani dolar endeksi ola ki düzeltmeler de bizi karşılayacak olan ilk zaten direncimiz 1835 onunda üzerinde 1,860 - 1,870 ve bakıldığında 1,900 seviyeler… Yani buralar baba dirençler ama alanlardaki destekleri nerede hesap edemez iseniz yani baktığımızda ilk destek noktamız artık ana destek diyim bu noktaya 1795. Bölgenin altında 1750 ilk gerçekleşeceğimiz nokta. Tabi bu bölgenin altında çok ciddi anlamda bir boşluk olduğunu unutmayın ve çok sıkıntılı seviyelerde gebe kalırız.

Nerelere gideceğiz? 1720 ve bakıldığında 1680’lere kadar önü muazzam derecede açık destek direnç takibi isteyenler için buyurun size destek, direnç takibi. Yani bakıldığında en net en basit şekilde anlatılacak görüntü bence. Günlükte durum iyiye gitmiyor. Haftalık da baktığımızda orta vade içinde değerlendirecek olduğumuzda yine aynı şekilde destek direnç noktalarımızı zaten görebiliyorsunuz. Yani ne kadar doğru analizler, ne kadar doğru tespitler yapıldı. Burada belli haftada bir sat sinyali geçerliliğini koruyor ve giderek sat sinyali büyüyor. Bu da yine dikkat edilmesi gereken bir ayrıntı. Dolar endeksine değinmeyeceğim. Çoğunuz buna dikkat etmiyorsunuz ama dolar endeksinin grafiğini açıp bakın arkadaşlar orada yükselişi zaten çok net bir şekilde göreceksiniz.

Günlük bazda gram altına geldiğimizde. 20 ve 50 günlük ortalama değerlerimiz sıkışmış durumda. Ve Golden Cross oluşumu nerede başlamıştı. 420 lira bandında bu oluşum başlamıştı. Yani altın kesişme burada başlayıp rally başlattı ama bu altın kesişme yerini artık önemli bir geri çekilmeden sonra düşüşe bıraktı ve takip edeceğimiz rakam neresi diyecek olursanız tabii en son yine de bölge 488 lira seviyesinde.

Ben bu seviyeler zaten kalıcılık göstereceğini düşünmüyorum çünkü alt tarafta bizi bekleyen 465 lira gibi ilk etapta bir destek bölgesi. Onun da altında kademeli şekilde 450-430 liraları gibi ve en önemlisi yine takip edeceğimiz de bölgemiz olan 430 405 lira. Bunun uyarısını çok yaptım. Bu kadar sert yükselişlerin ardından bu geri çekilmeler kendinizi hazırlayacaksınız. Bakın daha önceki zirveden dönüşte de bunları takip ettik. Bunları gördük. O yüzden neye nasıl yatırım yaptığınızda iyi karar verin ve ona göre takibinizi yapın.

Daha önce bozulan trendlere göre biliyorsunuz umarım kırmızı renkli çizim belirgin olsun. Gördüğünüz gibi şu anda bozulan bir trend var ve çok dik bir yükseliş açısı bozuldu. O yüzden makul seviyelerde geri çekilmeler artık göreceğimizi düşünüyorum ve bunun için de cuma gününe kadar çok ama çok dikkat etmemiz gerektiğini ben şahsen farkındayım ve bu şekilde eğitim amaçlı takibimi yapıyorum.

Haftalık bazdaki görüntülere baktığımızda. Geri çekilmeler konusunda marjinal ortalama değerleri alacak olduğumuzda 486,5 lira seviyesi 20 haftalık ortalama değer olarak karşımda duruyor. Bu hafta görüldüğü gibi yani bu değer görüldüğü gibi geçmiş grafiği haftalık bazda baz aldığımızda kabul edilebilir ilk denge seviyesi. Onunda 6,450 liralar gibi. Ama geçmiş zamanlara baktığımızda en kısa vadede 2021’in ikinci, üçüncü aylarında bu bölgenin de altının test edildiğini görebiliyoruz ve çok ciddi yaralanmalara sebebiyet verebilir. Aşağıdaki o 430 405 lira bölgesi şuan için erken olsa bile yani 465 450 lira gibi rakamlar da çok ciddi panik algısı yaratır.

Bakıldığında özellikle haftalık bazda gram altın gidişi pek hızlı durmuyor. Bakın orta vade için muazzam bir satış sinyali gerçekleşti. Aşırı dik yükselen grafiğimiz bu noktada satış pozisyonuna geçmiş bulunuyor. Bunu yarısında yine ben sizlere her zaman olduğu gibi daha önceden yapmış olduğum da söylemedi olmasın. Geri çekilmeler konusunda eğitim amaçlı da olsa bu bizi uyarmadı olmasın arkadaşlar. Evet, biliyorum elinde altını olanlar yine tepki gösterecek ama günün sonunda yanılacağımızı ben düşünmüyorum.

Umarım herkesin gönlüne göre olur her şey ama aşırı şişirilmiş bir altın fiyatının olduğunun, aşırı manipüle edilen bir altın fiyatının olduğunda umarım farkındasınızdır. Hem ons bazında hem gram bazında ve piyasada şu algı da mevcut piyasada altına erişim çok zor. İşte altını satan yaya kalır da piyasada özellikle fiziki altın bile bulamaz diye yorumlar dönüyor. Ben bunlara sadece gülüp geçiyorum. Altında şu an için bir talep patlaması vs. bir durum yok. Zaten biz talep patlaması olacağı dönem ons bazında analiz yaparken sizlere söylemiştik. 1680 dolar bantlarında iken 1800 1850, 1950’lere kadar bu hareketin devam edeceğini paylaşmıştım. Haklı çıktık ama şuan için kısa vardı. Böyle bir durum beklemiyoruz ki güçlenen bir dolar var bunu kabul edeceğiz. Altında bunun karşısında durması mümkün değil.

Editörün Notu: Haberde yer alan ifadeler bir teknik analiz taşır. Yatırım tavsiyesi olmadığı gibi yönlendirme amacı da taşımamaktadır. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap