SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Altın fiyatları çıldıracak! İslam Memiş hazır mısın deyip tarih verdi

Altın fiyatları çıldıracak! İslam Memiş hazır mısın deyip tarih verdi

26 Ocak 2022 Çarşamba - 16:44




Altın fiyatları için tüm gözler bu akşam FED'den gelecek karara çevrildi. İslam Memiş dahil analistlerden gram altın fiyatları çılgın tahminler ve uyarılar geldi. İşte gram altın beklentisi...





26 Ocak altın fiyatları bu akşam gelecek olan ABD Merkez Bankası FED’in faiz kararına kilitlendi. Altın fiyatı buradan gelen kararla yönü netleşecek. FED’in faiz kararı dolar başta olmak üzere ONS altın fiyatları dahil piyasaları yakından ilgilendiriyor. FED öncesi altın fiyatları düne nazaran daha yüksek seviyede yer alıyor. Gram altın fiyatı 800 TL’yi geçerken altın alacak veya altın yatırımcısı FED öncesi nefeslerini tuttu. Altın fiyatı düşecek mi çıkacak mı diye merak ederken bir başka kesim de gram altın fiyatı daha yüksek beklenti içerisinde. Altın Uzmanı İslam Memiş’in güncel altın yorumu yanı sıra Bank of America Analistleri de altın fiyatları için dev tahminde bulundu. Peki, gram altın fiyatı için beklentiler ne yönde? Altın fiyatları hakkında detaylar… 

2022 yılı içinde gram altın fiyatı için 1450 TL rakamını sık sık dile getiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bugünkü “Kritik gün geldi, hazırmısın?” başlıklı yeni videosunda bugün FED’in vereceği karara dikkat çekerek yatırımcıya altın fiyatı uyarılarında bulundu. Memiş, 1 aydır FED kararına dikkat çekerek altın fiyatları için uyarı yapıyordu. FED bugün TSİ 22.00’da FED’in faiz kararı açıklanacak. Memiş, 2022 yılında uzun vadeli pozisyonların korunmasına dikkat çekiyor. Ons altının 1960-2000 dolara, gram altın fiyatının ise 1450 TL’ye kadar yükselebileceğini düşünüyor.

İSLAM MEMİŞ GRAM ALTIN İÇİN TARİH VERDİ

İslam Memiş’in altın fiyatları yorumuna geçmeden önce 26 Ocak 2022 güncel altın fiyatları saat 15.55 itibariyle şöyle: Gram altın 805, Çeyrek altın 1.330 TL, Yarım altın 2.660 TL, Cumhuriyet altını 5.420 TL

Altın fiyatları için kanalında konuşan İslam Memiş bugünkü güncel altın yorumu ile bir kez daha altın yatırımcısını uyardı. İslam Memiş, “Altın dolar paritesini önemsiyorum. 1000 lira üstünden gram altın alanlar. Ben bu fiyatlar çökecek dediğimde sen bilmiyorsun diyenler, gülenler kaybetti. Şubat ayında gram altın, gram gümüşte dolar/TL kurunda düşüş öngörüyorum. Öngörümü devam ettiriyorum.” dedi.


Memiş dolar kuru içinde yükseliş beklediğini söyleyerek şunları söyledi:

“Doların değer artışını bekliyorum. Dolarda 13,60 devamında 13,80. 13,65 kritik direnç seviyesi. Bu seviye yukarı yönlü kırılırsa 13,80. Buradan tekrar trendler olabilir.”

Altın fiyatları için bir dev tahmin de Bank of America analistleri tarafından yapıldı. Analistler, altın fiyatı için yükselişin devam edeceğini belirtti. BofA analisti Michael Widmer, “Enflasyonun bir kısmı yerel faktörler tarafından yönlendirilirken, tedarik zincirindeki bozulmalar da dahil olmak üzere birçok faktör de oyunda. Ayrıca Fed’in tepki fonksiyonunun değiştiğini de not ediyoruz. Düşen enflasyon, istikrarlı ekonomik büyüme ve istikrarlı piyasaların eşlik ettiği kademeli artışlar, ABD para politikası için ideal senaryo olabilir, ancak bu zor bir yol. Hata riski yüksektir ve artan borsa volatilitesi, altın dahil, güvenli limanları destekleme eğilimindedir.” dedi.

GRAM ALTIN FİYATI ÇILGIN RAKAM: 2 BİN TL GÖZLEMLENECEK

Ekonomist Tuna Kaya da altın fiyatları için yükseliş öngördüğünü söylemişti. Kaya, gram altın fiyatı rekor seviyelere işaret ediyor. Dolar/TL paritesinde yaşanan gelişmeler gram altın fiyatlarını da tetikliyor. Tuna Kaya da bu duruma dikkat çekerek, 2022’de gram altın fiyatı için 2 bin lirayı, 2023 yılında ise 3 bin liranın  gözlemlenebileceğini belirtmişti. 


Commodity Futures Trading Commission verilerini inceleyen analistler, kritik altın tahminleri paylaştı. TDS analistlerinin altın yorumu şöyle:

“Mevcut haliyle, enerji fiyatlarındaki son keskin artış göz önüne alındığında, piyasadaki birçok kişi reel faizlerin büyük satışları teşvik edecek kadar yükseleceğine inanmadığı için fiyatlar 1.840 doların üzerine çıktı. Önümüzdeki hafta altının mevcut 1.830 dolar seviyesinin yakınında tutunmasını ve pozisyonların long’lara doğru hareket etmesini bekliyoruz.” 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap