SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Altın fiyatında rekor çok yakın!

Altın fiyatında rekor çok yakın!

27 Eylül 2021 Pazartesi - 14:08




Dolar kurunun yeni rekorlar kırmasıyla harekete geçen gram altın fiyatında da yeni rekorlar kapıda gözüküyor. Piyasa uzmanı Murat Özsoy altın fiyatı için yeni beklentilerini paylaştı.





Merkez Bankası’nın son faiz kararı para piyasalarını alt üst etti. Dolar kuru rekor üzerine rekor kırarken gram altın da onu takip ederek 500 TL’yi aştı. Piyasalarda durum iyice karışmışken altın fiyatlarında önümüzdeki dönem yaşanacak fiyat hareketleri hakkında ekonomist Murat Özsoy önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü Merkez Bankası’nin politika faizini 100 baz puan geri çekmesiyle dolar kuru 8.90 TL’ye kadar yükseldi. Gram altın fiyatında önemli bir değişken olan dolar kurunun yeni rekorlar kırması  doğal olarak gram altın fiyatlarını da etkiledi. Gram altın geçtiğimiz hafta 503 TL seviyesine kadar çıktı. 1750 dolar seviyesinde bulunan ons altından yeterli desteği bulamayan gram altın yeni haftada 492 TL’ye kadar gevşedi.

Para piyasalarında inişler ve çıkışlar sertleşirken altın fiyatlarıyla ilgili Biz Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Murat Özsoy beklenti ve tahminlerini açıkladı.

"ALTIN FİYATINDA SERT ÇALKANTILAR GÖREBİLİRİZ"

Ekonomist Murat Özsoy, altın fiyatlarının gelecekteki fiyat hareketlerinin durumuyla ilgili ABD Merkez Bankası Başkanı Jarome Powell’ın açıklamalarını hedef gösterirken  “Eğer ABD ekonomisi Powel’ın işaret ettiği maksimum istihdam testinden geçemez ise ve yeni bir varyantın vaka sayılarını artırması halinde, kasım ayında bu programın başlangıcı uzayacak gibi bir mesaj çıkarsa işler terse dönebilir ve sert çalkantılar görebiliriz” uyarısında bulundu


 YENİ HEDEF 550 TL

Vatandaşın en çok merak ettiği gram altın fiyatı daha da yükselecek mi sorusuna cevap veren Murat Özsoy dolar kurunun yükselişine ons altının da eşlik etmesiyle gram altın fiyatında yeni rekorların yakın olduğunu ileri sürdü.

Özsoy gram altın fiyatının yendi hedefinin 550 TL olduğunu belirttiği analizinde şunları söyledi:

 “Gram altın için ise ana senaryomuz dolar/TL kurunda yukarı yöndeki hareketlerin devam edecek olması tahmini doğrultusunda 500TL üzerinde ve hatta rekor fiyatların geleceği zamanlar artık uzak değil. Gram altın geçtiğimiz haftalarda 480TL seviyelerindeyken de 500TL üzeri fiyatlamaların yakınlaşmasından bahsetmiştim. Nitekim o zamanlar da geldi. Dolar/TL kurundaki hareket eğer ons altındaki yukarı hareket ile de desteklenirse -dolar endeksindeki hafif geri çekilme durumu- bu halde gram altın için 550TL’ye yakınlaşan fiyatları da görebilmemiz mümkün olabilir.”
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap