SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Altın fiyatı neden düştü? Kısa vadede tekrar yükselecek mi?

Altın fiyatı neden düştü? Kısa vadede tekrar yükselecek mi?

10 Ağustos 2021 Salı - 09:34




Altın fiyatlarının geleceği ile ilgili Finans danışmanı Murat Sağman beklentilerini paylaştı. Sağman altın fiyatının bir süre yatay gidebileceğini duyurdu.





Altın fiyatlarında yaşanan son düşüşlerden sonra vatandaş altına yaptırım yapıp yapmamak konusunda kararsız. Peki altın fiyatları neden düştü? Altında düşüş devam edecek mi? İşte bu sorulara Artunç Kocabalkan’ın Youtube kanalına konuk olarak katılan Finans Danışmanı Murat Sağman cevapladı.

ALTIN FİYATLARI NEDEN DÜŞTÜ?

Altın fiyatlarındaki düşüşü ABD’den gelen tarım dışı istihdam verisine bağlayan Murat Sağman yaşanan düşüşün piyasaların beklentisinden çok yüksek gelen tarım dışı istihdam verisiyle birlikte Fed’den beklenen tahvil geri alım senaryosunu hızlandırır mı sorularının etkili olduğunu ifade etti.

Murat Sağman altın fiyatlarında yaşanan düşüşle ilgili “ Altındaki satış hacminin çok yüksek olmadığını söyleyebilirim. ABD’den tarım dışı istihdam verisi 850 binlerde beklenirken 953 binlerde çok yüksek geldi. ABD faiz veya tahvil geri alım konusunu değerlendirdiği zaman  biliyorsunuz bu veriye çok önem veriyor.  Altın fiyatlarında yaşanan son düşüşün tamamen sebebi o” diye konuştu.

Altın fiyatlarındaki düşüşü bu sözlerle özetleyen Murat Sağman altın fiyatlarının önümüzdeki dönem yapacağı hareketlerle ilgili beklentilerini paylaştı. Sağman altın fiyatlarının bir süre yatay gidebileceğini söylerken “ Altında çok ani bir satış oldu. Tabi şimdi ons altın 1750 dolar seviyelerinde dengelenmeye çalışıyor. Aşağısı 1720 sonrası 1700 seviyeleri oralar artık çok ekstra destek diyebileceğim seviyeler.  Ons altın fiyatı 1800 doların üzerine atmadan da tekrar bir yükselişten bahsetmek kolay olmayacaktır.  Altın fiyatlarının ben dinlenmeye geçeceğini ben düşünüyorum” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap