SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Altın alınmalı mı satılmalı mı? Yeni tahmin geldi: Bunu yapan kazanır!

Altın alınmalı mı satılmalı mı? Yeni tahmin geldi: Bunu yapan kazanır!

12 Mayıs 2022 Perşembe - 20:18




Gram altın fiyatlarına ilişkin tahminleriyle gündeme gelen Emlak ve Yatırım Uzmanı Mert Başaran'dan yaşanan düşüş sonrası önemli açıklamalar geldi.





Gram altın fiyatlarındaki dengesizlik sürüyor. Yatırımcıların büyük çoğunluğunun tercih ettiği gram altın fiyatlarında yaşanan yakından takip ediliyor. Güncel fiyatlara ilişkin konuşan Emlak ve Yatırım Uzmanı Mert Başaran, altının alım fırsatı oluşturduğunu söyledi.

"BURALARDAN TOPLAMAYA DEVAM"

Sosyal medya üzerinden değerlendirmelerde bulunduğu paylaşımında Emlak ve Yatırım Uzmanı Mert Başaran, "Altın dünyanın en güzel HEDGE yani risk azaltma mekanizmasına sahiptir! Dolarla ters korelasyonu vardır. Yani dolar düşerken kendini korur hemen yükselir. Dolar çıkarken ise düşer. Kısa vadede anlık düşüş ve çıkışlar ile panik olmayanlar uzun vadede parasını enflasyondan korur. Altın uzun vadede dolar bazı yıllık %8-10 arasi getiri getirir ve en güvenli limandır! Burada dikkat edilmesi gereken trendin diplerinde ve sakinken ve düşükken sürekli toplamaktır! Dünyadaki merkez bankalarının yaptığı gibi! Son dönemde dolar endeksi 104'lere kadar çıktı. Bundan dolayı ons kanal desteğine kadar geldi. Fakat bu sürede yukarıdaki hedge sisteminden dolayı gram altın 900'lerde yatayda seyretti. Gramda bu rakamlar hem ons durumu hem doların durumundan dolayı çok güzel ve güvenli noktalar, uzun vade için buralardan toplamaya devam" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap