SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Albayrak'tan enflasyonda tek hane sözü

Albayrak'tan enflasyonda tek hane sözü

04 Ağustos 2018 Cumartesi - 09:25




Bakan Berat Albayrak, ilk hedefin enflasyon rakamlarının düşürülmesi olduğunu belirterek, "2019 yılı itibariyle enflasyonda tek haneleri göreceğiz." d





Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, katıldığı bir canlı yayın programında gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Enflasyondaki yükselmeyle ilgili konuşan Albayrak, 2019 yılı içinde tek hanelerin görüleceğini belirterek şunları söyledi:

"BİR NUMARALI HEDEFİMİZ ENFLASYON VE FAİZ DÜŞÜŞÜ"

"Piyasa ile her konuda mutabık kalmayabilirsiniz, farklı baktığımız resimler de olabilir. Merkez Bankası'nın haklı çıktığı bir resim var. Bir numaralı hedefimiz enflasyon ve faiz düşüşü. 2019 yılı itibariyle enflasyonda tek haneleri göreceğiz.

"ÖYLE GÜÇLÜ BİR RESİM ÇİZECEĞİZ Kİ"

Çok somut adımlar atmaya başladık. Beş yıllık öyle güçlü bir resim çizeceğiz ki, adımların hepsinin ne kadar uyumlu olacağını görecek herkes. Türkiye'nin bu trendi hem yatırımcısına hem de vatandaşının refah düzeyinin zenginliğini ortaya koyacak.

"UYUMLU VE HIZLI HAREKET ETMEK LAZIM"

Piyasaya çok uyumlu ve hızlı hareket etmek lazım. Eylül ayında program açıklandığında bugüne kadarki OVP'lerin hiçbirine benzemeyen bir dönüşümü görecek herkes."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap