SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > AKP'nin akaryakıt hamlesi ifşa oldu: Ayçiçek yağından yapacak...

AKP'nin akaryakıt hamlesi ifşa oldu: Ayçiçek yağından yapacak...

21 Haziran 2022 Salı - 11:07




Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'nın ayçiçek yağı için hazırladığı taslak yönetmelik ortaya çıktı. Yönetmeliğe göre sıvı ve katı yağlar ile kullanılmış kızartmalık yağlardan akaryakıt yapılacak.





Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'nın ayçiçek yağı için hazırladığı taslak yönetmelik ortaya çıktı. Taslak yönetmeliğine göre, gıda amacıyla tüketim sonucu ya da diğer şekillerde atık durumuna gelmiş bitkisel veya hayvansal kökenli yenilebilir sıvı ve katı yağlar ile kullanılmış kızartmalık yağlardan uçaklar için akaryakıt yapılacak.

ATIK AYÇİÇEK YAĞI'NDAN UÇAK YAKITI YAPILACAK

Milliyet'te yer alan habere göre atık yağlardan yakıt üretimi yapacak tesisler, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun teknik düzenlemelerine uyumlu çalışacak. Üretim iznini ise  deneme üretimi yapan rafinasyon yetkisi alan şirketlere ODTÜ Petrol Araştırma Merkezi verecek. ODTÜ tarafından hazırlanan raporda tesisin atık yağdan biyodizel veya sürdürülebilir havacılık yakıtı üretimine ilişkin teknik yeterliliği ve ürünlerin kalitesi değerlendirilecek. Merkezin vermediği yerlerde üretim yapılamayacak. 

ATIK YAĞLARI KANALİZASYONA DÖKMEK YASAK

Yönetmeliğe göre atık yağların kanalizasyona, denize, göle, akarsuya, toprağa dökülmesi, akaryakıta karıştırılması, akaryakıt olarak kullanılması yasak olacak.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap