SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > AKP’nin vatandaşa son dolar oyunu: Sert düşüş devrede

AKP’nin vatandaşa son dolar oyunu: Sert düşüş devrede

25 Nisan 2022 Pazartesi - 12:37




Ekonomist Evren Devrim Zelyut AK Parti’nin dolar ve enflasyon odaklı bir oyun içerisinde olduğunu ifade ederken dolarda sert düşüş planının devrede olduğunu aktardı.





Türkiye’de bütün ekonomik verilerin vatandaşın zararına hızla yukarıya çıktığını anlatan ekonomist Evren Devrim Zelyut AK Parti’nin bir dolar kuru ve enflasyon oyununu devreye soktuğunu öne sürdü.

Kendi sosyal medya kanalında Türkiye’nin son ekonomik verilerini analiz eden Yeniçağ gazetesi ekonomi yazarı Evren Devrim Zelyut takipçilerini şaşırtarak” dolarda ve enflasyonda keskin düşüş geliyor” diye uyardı. AK Parti yönetimindeki ekonomi alarm verirken nasıl oluyor da dolar ve enflasyon sert bir şekilde düşecek çıkarımını yaptığını anlatan Zelyut “Ekonomik aktiviteleri bitirerek bu enflasyonu da dolar kurunu da düşürecekler” diye konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE DOLAR SERT DÜŞECEK"

Şirketler kapanıyor önümüzdeki dönemde dolar geri çekilecek diyen Zelyut, dikkat çekici dolar ve enflasyon uyarısıyla ilgili şunları söyledi:

Bütün bu ortamda dolar kuru ve enflasyon nasıl düşecek? Bakın ben bunlara baktığımda aslında bir plan olduğunu görüyorum. Nedir bu plan diyeceksiniz. Martta kapanan şirket sayısı yüzde 39, kooperatif  yüzde 52 olmuş. O zaman bakın şuraya geliyorum sıkı durun. Ortada şirket kalmazsa bunları kredi ihtiyacı olmaz. Haliyle kredi genişlemesi olmazsa da yatırım harcamaları ya da tüketim harcamaları olmayacağı için enflasyon da görülmez. Kapanan bu şirketlerin dışarın yarı mamül alma ihtiyacı oluşmaz ve dolara talep olmaz. Yani şirketlerin kapanmasından dolayı kredi talebinin düşmesi enflasyonu düşürdü. Yine aynı şekilde şirketlerin kapanması dolarla aldığımız yarı mamül talebini bitirerek dolar kurunu düşürdü. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap