SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Akaryakıta yeni zamma hazır olun! Petrol fiyatları şahlandı..

Akaryakıta yeni zamma hazır olun! Petrol fiyatları şahlandı..

19 Eylül 2023 Salı - 12:40




Türk Lirasındaki değer kaybı nedeni ile Dolar ve Euro giderek değer kazanıyor. Uluslararası piyasalarda Brent petrol varil fiyatlarında uçuşa geçti. Öyle ki fiyatların ilerleyen günlerda daha da yükselmesi bekleniyor





Akaryakıt fiyatlarındaki art arda gelen zamlar, vatandaşları olumsuz etkilerken, Brent petrol varil fiyatlarındaki yükseliş ve Türk Lirasındaki değer kaybı da bu durumu tetikliyor. Chevron CEO'su Mike Wirth, Bloomberg TV'ye verdiği röportajda petrol fiyatlarının varil başına 100 dolar seviyesine yaklaşmaya başladığını söyledi.

Wirth, "Petrol arzının daraldığını, stokların azaldığını ve trendlerin petrol fiyatlarının 100 dolar/varil seviyesine yaklaştığını gösterdiğini" belirtti.

Yüksek petrol fiyatlarının ABD ve küresel ekonomi üzerinde bazı etkileri olduğunu kabul eden Wirth, ancak temel faktörlerin sağlıklı bir şekilde devam ettiğini vurguladı. Ayrıca, "Bu, ekonomi üzerinde bir baskı oluşturuyor" dedi.

Kasım vadeli Brent petrolü, ICE'de 55 sent artışla varil başına 94,98 dolara yükselirken, Batı Teksas petrolü (NYMEX) 92 sent artarak varil başına 92,40 dolara ulaştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap