SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Akaryakıt istasyonları iflasın eşiğinde

Akaryakıt istasyonları iflasın eşiğinde

26 Haziran 2022 Pazar - 13:35




Art arda gelen zamlar sonrası akaryakıt satışları düştü. İstasyon sahipleri zor durumda.





Akaryakıta art arda gelen zamlar, sadece vatandaşı değil, istasyon işletmecilerini de zorluyor. Mazotta 30 lirayı deviren litre fiyatı sonrası müşteri sayısında yüzde 40, satışta ise yüzde 30 düşüş yaşandı.

Benzin istasyonu işletmecileri, İstasyonlara aylık ortalama 60 bin TL elektrik faturası geldiğine dikkat çekiyor. İşletmeciler, Temmuz ayında asgari ücretin artması durumunda çalışanların bir kısmını işten çıkarmak zorunda kalacaklarını belirterek, Umudu Türkiye’ye gelecek gurbetçilere bağladıklarının dile getiriyor. Onların satışları artırmasını beklleye işletmeciler eğer gelmezler ise iki ay içerisinde çok sayıda istasyon kapanacağını vurguluyorlar.

Öte yandan benzin istasyonlarındaki satışların yüzde 90’ı kredi kartıyla yapılıyor. Her satışta 50 kuruş komisyon ödeyen işletmeciler komisyon ve nakliyeyi çıkarıldığında 1 litre yakıttan işletmeye sadece 12 kuruş kaldığını belirtiyor. 

Sabrettiklerini ancak umutlarının tükenmeye başladığını belirten işletmeciler seslerini duyuramamaktan da yakındı. İstasyonunu kapatmayı düşündüğünü belirten bir işletmeci şöyle dedi:

“Bunu yapmaktan çekiniyorum. Çünkü protesto amaçlı kapattığım düşünülerek üzerime gelinebilir. Kızılay’da yapılan eylemlere nasıl müdahale ediliyorsa bize de böyle yaklaşırlar. Maliye gelip geçmişe dönük hesaplarımı inceler, her şey tamam olsa dahi bir harf hatasından ceza kesip üzerimize gelirler. Bu yüzden zarar eden istasyonumu kapatamıyorum” 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap