SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Akaryakıt fiyatlarına indirim mi geliyor? AK Parti vergiden feragat edecek

Akaryakıt fiyatlarına indirim mi geliyor? AK Parti vergiden feragat edecek

01 Kasım 2021 Pazartesi - 15:29




Akaryakıt fiyatlarında ÖTV limitinin dolması sonrası zam üstüne zam geliyor. Akaryakıtta fahiş fiyatların önüne geçilmesi konusunda Bakan Fatih Dönmez'den 'vergi' açıklaması geldi.





Türkiye'de Eşel Mobil Sistemi gereği uygulanan ÖTV'den karşılama limitinin dolması ve dolar kurundaki artış nedeniyle zam üstüne zam gelen akaryakıt fiyatları, iğneden ipliğe her şeyin zamlanmasına yol açtı. 

Geçen hafta benzine 72 kuruş zam yapılmış ardından ise 25 kuruşluk indirim gelmişti. Akaryakıt kalemleri Kasım ayına da zamla başladı.

Akaryakıt kalemlerinden  LPG Otogaz, doğalgaza gelen zammın ardından bu gece yarısından itibaren 48 kuruş zam gelecek.

LPG Otogaz'ın 7 TL, motorin ile benzinin 9 TL sınırına dayanması sonrası Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den dikkat çeken açıklama geldi.

DEVLET VERGİ ALACAĞINDAN VAZGEÇECEK


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2022 yılı bütçe görüşmelerinde konuşan Bakan Fatih Dönmez akaryakıt fiyatları için; "Devletimizin 2021 yılında 50-60 milyar TL aralığında bir vergi alacağından vazgeçmesini öngörüyor" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ekonomi gündeminden düşmeyen akaryakıt fiyatlarıyla ilgili şunları söyledi:

"Enerji sektöründeki önemli bir husus da akaryakıt fiyatlarıdır. Küresel piyasalardaki fiyat artışlarının doğrudan vatandaşlarımıza yansımasını önlemek adına, devletimizin 2021 yılında 50-60 milyar TL aralığında bir vergi alacağından vazgeçmesi öngörülüyor."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap