SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Akaryakıt fiyatlarına bir indirim daha geliyor

Akaryakıt fiyatlarına bir indirim daha geliyor

24 Aralık 2021 Cuma - 13:49




Akaryakıt fiyatlarına dün akşam gelen indirimin ardından bu gece bir indirim daha geliyor.Sektör kaynaklarının aktardığına göre bu gece benzin ve motorin fiyatlarında indirim yapılacak





Enerji Petrol İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) dün akaryakıt kalemlerinden benzine 1,63 TL, motorin de 1,65 TL indirim yaptığını duyurmuştu. Ancak yapılan indirim Cumhurbaşkanı Recep 'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararname nedeniyle  pompa fiyatlarına değil 'ye yansımıştı.

 ÖTV BENZİN VE MOTORİNE BİR İNDİRİM DAHA

Akaryakıt kalemlerinden benzin ve motorin fiyatlarına bu gece bir indirim daha geliyor. Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre benzin fiyatlarında 41, motorin fiyatlarında ise 45 kuruşluk bir indirim daha yapılacak. Ancak, yapılacak indirim yine pompa fiyatlarına değil ÖTV'ye yansıtılacak.

MOTORİN'DE ÖTV ALACAĞI BİTİYOR, BENZİNDE DAHA VAR

Sektör kaynakları, “Motorinde gelecek yeni indirimle birlikte devletin ÖTV alacağı kalmayacak. Belki, 5 kuruş da pompa satış fiyatına indirim olarak yansıtılacak. Benzinde, ikinci indirimle birlikte devletin ÖTV alacağı 51 kuruş kalacak” diye konuştu. REKLAM ICT media'da yer alan habere göre kaynaklar, izleyen günlerde gündeme gelecek 51 kuruşluk yeni bir indirimin ardından benzinde de ÖTV’nin dolacağını belirterek, “Daha sonraki her indirim otomatik olarak pompa satış fiyatlarına yansıyacak. Artış gündeme gelirse artış yapılacak” dedi. Öte yandan Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile kademeli olarak kaldırılmış ve 2 Nisan 2020 tarihli ÖTV tutarlarının geçerli olması kararlaştırılmıştı. Bu tarihte motorinde 2,06 TL, benzinde 2 TL 53 kuruş ÖTV bulunuyordu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap