SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Akaryakıt fiyatı bir kez daha güldürdü: Motorine okkalı indirim geldi

Akaryakıt fiyatı bir kez daha güldürdü: Motorine okkalı indirim geldi

28 Haziran 2022 Salı - 16:42




Akaryakıt kalemlerinden motorin fiyatına beklenen indirim geldi. Bu gece yarısından itibaren motorin fiyatı indirimli fiyattan satılacak.





22 Haziran Çarşamba günü benzin fiyatına yapılan 25 kuruşluk indirimin ardından, yapılan zamlarla 30 TL'ye çıkan motorin litre fiyatında indirim beklentisi oluşmuştu. Geçtiğimiz hafta 1 lira dolayında beklenen indirim yeni gelişmelerle birlikte bugün 2.50 kuruşa kadar yükselmişti. 

Akaryakıt kalemlerinden motorin fiyatına beklenen indirim geldi. Rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklikten dolayı bu gece yarısından (salı günü çarşamba gününe bağlayan) itibaren geçerli olmak üzere motorin litre fiyatında 2 lira 50 kuruş fiyat indirimi yapıldı.

Pompa satış fiyatlarına yansıyacak indirim sonrasında motorin fiyatı 27,50 dolayına düşmesi bekleniyor.

Yapılacak indirim sonrasında İstanbul Anadolu yakasında  motorin fiyatı 27,50 TL'ye İstanbul Avrupa yakasında 27,48 TL'ye, Ankara'da 27,59 TL'ye İzmir'de ise 27,61 TL'ye düşecek.

Öte yandan akaryakıt fiyatları Türkiye΄nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım şirketlerinin belirlediği fiyatlar, ürün cinsine rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklik gösterebiliyor.


EPDK ile yaşanan sorun sonrasında EPGİS yıl başından bu yana akaryakıt fiyatlarındaki değişiklikleri duyurmama kararı almıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap