SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > AK Partili Turan: Çiftçilerimizin kredi borçları yapılandırılıyor

AK Partili Turan: Çiftçilerimizin kredi borçları yapılandırılıyor

17 Nisan 2021 Cumartesi - 12:47




AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçlarını yapılandırabileceklerini duyurdu.





AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen ‘Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ hakkında açıklamalarda bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, çiftçilerin ülke ekonomisi ve üretime büyük katkılar sağladığını belirterek, “Çiftçilerimizi desteklemek için her türlü çabayı gösterdik, gösteriyoruz. Çiftçilerimizin taleplerine karşılık vermek, daima önceliğimiz oldu. Son olarak kabul edilen Kanun Teklifimizle, çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçları yapılandırılabilecek. Başta Çanakkaleli çiftçilerimiz olmak üzere, tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

YÜZDE 30'U PEŞİN GERİ KALANI 3 TAKSİT

Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından çiftçilere kullandırılan 31.12.2020 tarihi itibarıyla vadesi geçmiş olan borçlar yapılandırılmaktadır.

Buna göre, anapara borcu yüzde 18 faiz uygulanmak suretiyle (çiftçi bunun sadece yüzde 12’lik kısmını ödeyecek) hesaplanan tutar ya peşin ödenecek ya da yüzde 30’u peşin ve kalanı 3 eşit taksitle ödenecek.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap