SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Ağustos ayı enflasyon oranları ne zaman açıklanacak?

Ağustos ayı enflasyon oranları ne zaman açıklanacak?

03 Eylül 2022 Cumartesi - 16:55




Ağustos ayı enflasyon oranlarının ne kadar olacağı, Türkiye'nin gündeminde yer almaya başladı. Geçtiğimiz Temmuz ayında TÜİK tarafından paylaşılan verilere göre, enflasyon TÜFE'de yüzde 2,37 artmış ve yıllık enflasyon yüzde 79,60'la rekor artış sergilemişti. Peki, Ağustos ayı enflasyon beklentisi yüzde kaç? Enflasyon ne zaman açıklanacak?





Ağustos ayı enflasyon oranları için geri sayım başladı. Her ayın başında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan veriler sonrasında enflasyon oranları belli oluyor. TÜİK tarafından 5 Eylül Pazartesi günü açıklanacak ağustos ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 14 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

AĞUSTOS AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ NE KADAR?

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 2,27 artmasını bekliyor.

Ankete göre, ekonomistlerin ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 2,27 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin ağustos ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 1,60 ve en yüksek yüzde 3,50 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 2,27) göre bir önceki ay yüzde 79,60 olan yıllık enflasyonun yüzde 81,65'e yükseleceği hesaplanıyor.

Tüketici Fiyat Endeksi, temmuzda bir önceki aya göre yüzde 2,37 artış göstermişti. Öte yandan, ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 70,46'dan yüzde 72,35'e yükseldi.

AĞUSTOS AYI ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her ay başında enflasyon verileri paylaşılıyor. Ağustos ayı enflasyon oranları 5 Eylül 2022 Pazartesi günü saat 10.00'da açıklanacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap