Adana’da Erkenci Şeftali Hasadı Başladı: Bahçede Fiyatlar 20 TL’ye Kadar Çıkıyor
Yayın Tarihi: 23.05.2026 - 12:01
Adana Kozan’da erkenci şeftali hasadı başladı. Bahçede kilogram fiyatı 10 ile 20 TL arasında değişiyor.
Kaynak:İHA
Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden Adana’da erkenci şeftali hasadı başladı. Kozan ilçesindeki bahçelerde yoğun mesai sürerken, üreticiler bu yıl yağışlara rağmen verimden umutlu olduklarını söyledi.

Kozan’da Şeftali Bahçelerinde Yoğun Hasat Mesaisi
Adana’nın Kozan ilçesinde erkenci şeftali hasadı başladı. Şubat ayında açan pembe çiçekleriyle görsel şölen oluşturan şeftali bahçelerinde işçiler sabahın erken saatlerinden itibaren hasat çalışmalarını sürdürüyor.
Bahçelerde toplanan erkenci şeftaliler, hem iç piyasaya gönderiliyor hem de ihracat kapsamında özellikle Irak pazarına ulaştırılıyor. Üreticiler, sezonun ilk ürünlerine talebin yoğun olduğunu belirtiyor.

Erkenci Şeftalinin Bahçe Fiyatı 10-20 TL Arasında
Üreticilerden Mükremin Kaplan, bu yıl etkili olan yağışların hasat sürecini kısmen olumsuz etkilediğini söyledi. Kaplan, “Yağışlar daha az olsaydı verim çok daha yüksek olabilirdi. Buna rağmen güzel bir ürün elde ettik” ifadelerini kullandı.
Erkenci şeftalinin bahçede kilogram fiyatının 10 ile 20 TL arasında değiştiği öğrenilirken, dönüm başına ortalama 2 ton verim alındığı belirtildi.

30 Dönüm Bahçede 60 Ton Rekolte Bekleniyor
Hasat çalışmalarında görev alan Emral Demir ise yaklaşık 30 dönüm alanda toplama işlemlerinin sürdüğünü ifade etti. Demir, bu sezon yaklaşık 60 tonluk rekolte beklediklerini söyledi.
Uzmanlar, Adana’nın iklim yapısının erkenci meyve üretimi açısından önemli avantaj sağladığını belirtirken, bölgedeki şeftali üretiminin hem iç piyasa hem de ihracat açısından ekonomik katkı sunduğunu ifade ediyor.