SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > ABD’den Türkiye’ye ‘ahlaksız’ dolar teklifi!

ABD’den Türkiye’ye ‘ahlaksız’ dolar teklifi!

21 Mart 2022 Pazartesi - 16:25




Ekonomist Remzi Özdemir ABD’den Türkiye’ye 50 milyar dolar kredi teklifinde bulunduğunun altını çizerken bu teklifı ahlaksız bir teklif olarak nitelendirdi.





ABD’de çıkan bir haberde Türkiye’ye yenir bir teklif yapıldığı öne sürüldü. Teklife göre Rusya’dan alınan s400 hava savunma sistemini Ukrayna’ya vermesi halinde Türkiye’ye 50 milyar dolar kredi sağlanacak. Ekonomist Evren Devrim Zelyut’un kanalına konuk olan Yeniçağ gazetesi yazarı Remzi Özdemir bu skandal iddiayı değerlendirdi.

ABD’DEN TÜRKİYE’YE AHLAKSIZ 50 MİLYAR DOLAR TEKLİFİ

Ekonomist Remzi Özdemir bu haberde çıkan iddiayı “Ahlaksız teklif” olarak değerlendirirken şunları söyledi:

“Gerçekten Amerika Türkiye’ye ahlaksız bir teklif yaptı. Türkiye’nin köprüden önceki son çıkış noktasında ABD bu ahlaksız teklifi gerçekleştirdi. Peki nedir bu ahlaksız teklif? Biz bunu bir Amerikan ekonomi gazetesinde gördük. CIA’in bir yöneticisinde dayandırılan bilgiye göre Türkiye’ye elindeki S400’lerin Ukraya’ya verilmesi karşısında f16 ve f35 uçaklarının verileceğini ve 50 milyar dolar kredi verileceği iddia edildi”

50 milyar doların şuan ki Merkez Bankası’nın eksi rezervi olduğuna dikkat çeken Remzi Özdemir “50 milyar dolar bize neyi ifade ediyor. Merkez Bankası’nın kasasındaki eksi bakiyeyi. Yani bizim öyle bir zayıf noktamızı yakalamışlar ki. Gerçekten çok tahrik edici ahlaksız bir teklif diyebiliriz” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap