SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > 3600 ek göstergede yeni gelişme: Emekliler 6400'ü görecek

3600 ek göstergede yeni gelişme: Emekliler 6400'ü görecek

20 Ekim 2021 Çarşamba - 14:29




Memur ve memur emeklilerinin ilgilendiren 3600 ek göstergede yeni gelişme yaşandı. 4 meslek grubunun yanı sıra idarecilerin de kapsama alınması gündemde. Çalışmalarla birlikte gösterge 6400'ü görecek.





Milyonlarca memur ve memur emeklisinin maaş ve ikramiyelerinde önemli iyileştirme yapacak olan 3600 ek gösterge düzenlemesinin teknik çalışması sürüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, SGK, Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Cumhurbaşkanlığı yetkilileri tarafından hazırlanan taslak çalışmalarına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında son şekil verilecek. 2022 yılında çıkması beklenen 3600 ek göstergede yeni bir gelişme daha yaşandı.

İDARECİLER DE 3600 EK GÖSTERGEDEN FAYDALANACAK

3600 ek gösterge artışında polis, öğretmen, hemşire ve din görevlisinin yanı sıra idareciler de 3600 ek gösterge düzenlemesinden faydalanacak. İdarecilerin de bu düzenlemeden faydalanmasıyla birçok idari kadroda da ek göstergeler artırılacak. 

EMEKLİ İDARECİNİN GÖSTERGESİ 6400'E ÇIKACAK

Sabah'ta yer alan habere göre yapılan düzenlemeyle birlikte;


Şube müdürü (1/4) olarak çalışanların ek göstergesi 2200'den 3600'e çıkacak. 30 yıllık bir şube müdürünün emekli ikramiyesi böylece 30 bin TL artmış olacak. 

Kamuda genel müdür yardımcısı olarak görev yapan personelin ek göstergesi 5300 veya 6400'e kadar çıkacak. Burada kesin rakam çalışmalar sonunda belirlenecek.

Daire Başkanlarının ek göstergesinin ise 4800 olması öngörülüyor.

Bütün bunlara ilaveten şef, memur, bilgisayar İşletmeni ve veri hazırlama işletmeni gibi diğer unvanlarda ek gösterge düzenlemesi yapılacak

Mesleğe yarışma ve yeterlik sınavıyla girilen müfettişlik, denetçilik, kaymakamlık gibi kariyer mesleklerinin ek göstergeleri de yükselecek. Polis memurlarının yanı sıra emniyet müdürlerinin emniyet amirlerinin komiserlerin baş komiserlerin ve diğer polislerin ek göstergeleri de masaya yatırılacak.

Üniversite genel sekreterleri, üniversite genel sekreter yardımcıları, üniversite daire Başkanları, fakülte sekreterleri ile diğer personel de gündeme gelecek.

Bölge müdürleri, bölge müdür yardımcıları, il müdürleri de değerlendirilen unvanlar arasında.




Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap