SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > 22 yıl sonra 2001 krizi geri geldi! Tehlikenin adı: Multiflasyon

22 yıl sonra 2001 krizi geri geldi! Tehlikenin adı: Multiflasyon

20 Şubat 2024 Salı - 09:31




Hazine eski müsteşarlarından Mahfi Eğilmez son yayımladığı analizde 22 yıl sonra 2001 krizinin geri geldiğini öne sürdü. Eğilmez tehlikenin adının 'multiflasyon' olduğunu dile getirdi.





Türkiye ekonomisinin en büyük krizlerinden olan 2001 krizine benzer bir senaryo ile karşı karşıya kaldığımızı ifade eden ekonomist Mahfi Eğilmez Türkiye'nin 'multiflasyon' yaşadığını söyledi.

Hazine Müsteşarlığı'nda daire başkanlığı yapmış olan ve Türkiye’nin tanınan iktisatçılarından Mahfi Eğilmez kendi sosyal medya sayfasından Türkiye’deki ekonomik gidişatı değerlendirdi.
İktidarın yanlış ekonomi politikalarının enflasyon artışına neden olduğunu ifade eden Eğilmez, Özellikle, döviz kurlarındaki artış ve hükümet politikalarının, üretim maliyetlerini etkilediğini ve sonuç olarak enflasyonun yükselmesine sebebiyet verdiğini ifade etti.

2001 KRİZİNDEKİ SENARYO İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Yazısında bir tablo eşliğinde dünyadaki değişik enflasyon tanımlarını ve nedenlerini ortaya koyan Mahfi Eğilmez tabloda yer alan enfasyon çeşitlerinin Türkiye’de şuanda var olduğunu ifade ederken bu duruma "multiflasyon" denildiğini belirtti. 22 yıl sonra 2001 krizi geri geldi! Tehlikenin adı: Multiflasyon

Multiflasyonun üstesinden gelmek için de kapsamlı bir ekonomik programın ve olumlu gelecek beklentilerinin oluşturulmasının gerekliliğini açıklayan Eğilmez 2001 krizini hatırlatarak bugün benzer bir durumla karşı karşıya olduklarını anlattı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap