SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > 2021'de 'gelişen piyasalar' iştahı artacak

2021'de 'gelişen piyasalar' iştahı artacak

30 Kasım 2020 Pazartesi - 09:12




Gelişen piyasalar için kurumların 2021 yılına dair pozitif görüşleri devam ediyor. Goldman Sachs ve JPMorgan'ın pozitif yorumlarının ardından Deutesche Bank da rallinin devamını bekliyor. Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) verilerine göre EM’lere portföy akımlarının son çeyrekte 8 yılın zirvesine ulaşması öngörülüyor.





Gelişmekte olan ülke piyasalarına yatırım yapanlar için verimli geçen kasım ayının ardından, bazı kurum ve teknik analiz göstergelerine göre 2021 görünümü de oldukça pozitif.

Merkez bankalarının destekleyici politikaları, Joe Biden’ın ABD Başkanı olması ve Kovid-19 aşısında ilerleme sağlanması gibi gelişmelerle gelişen piyasalar tahvilleri yıl başından bu yana kaydettiği kayıplarını silerken; MSCI Gelişen Piyasalar Kur Endeksi Ocak 2019’dan bu yana, MSCI Gelişen Piyasalar Hisse Endeksi de Mart 2016’dan bu yana en iyi ayını geride bırakmaya hazırlanıyor.

Bloomberg'in haberine göre Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) verilerine göre gelişen piyasalara portföy akımlarının son çeyrekte 8 yılın zirvesine ulaşması bekleniyor. Ayrıca teknik analizde mevcut reel efektif döviz kuru endeksi ile 5 yıllık ortalamayı karşılaştıran Z-skor analizine göre gelişen ülkeler para birimleri -0,4 ortalama ile hala biraz ucuz. Bu skor, Brezilya, Türkiye, Rusya, Macaristan ve Malezya gibi ülkelerde -1,4 veya altında.

Olumlu görüşler birbirini takip ediyor

Deutsche Bank AG’nin Singapur Gelişen Piyasalar Makro Araştırmalar Direktörü Sameer Goel’e göre, Çin hariç gelişen piyasalar tahvil ve hisse senetlerinde yabancı yatırımcı pozisyonları hala “hafif” ve ralli sona ermekten oldukça uzak. Goel, gelişen ülke varlıklarında döngüsel arayı kapatma potansiyeli bulunduğu değerlendirmesini yaptı.


Goldman Sachs stratejistleri de 18 Kasım’da gelişen piyasa varlıklarının gelecek sene, güçlü ekonomik toparlanma sayesinde gelişmiş ülke varlıklarını geride bırakacağını öngörmüştü. Aynı tarihte, JPMorgan Asset Management Küresel Piyasa Stratejisti Gabriela Santos da gelişen piyasalar için “son derece iyimser” bir görünüme işaret etmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap