SON DAKİKA



Haber > Eğitim > YÖK'ten flaş karar! Telafi edilecek

YÖK'ten flaş karar! Telafi edilecek

07 Nisan 2020 Salı - 12:05




Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, öğretmen adayı son sınıf öğrencilerinin uygulama çalışmalarındaki eksikliklerin ders, ödev ve dosya hazırlığı ile telafi edilebilmesine yönelik karar aldıklarını bildirdi.





Saraç, Twitter'dan yaptığı açıklamada, YÖK olarak, koronavirüs ile  mücadele sürecinde gerçekçi bir zeminde, katılımcı bir üslupla çeşitliliğin  fırsatlarından yararlanarak öğrencileri anlamaya ve onların beklentileri ile  akademik gerçekleri mümkün olduğunca buluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.

Öğretmen adayı son sınıf öğrencileri tarafından kendilerine iletilen  taleplere yönelik, bir süredir  çalıştıklarını bildiren Saraç, aldıkları yeni  karara ilişkin şu bilgileri verdi:
 
"Bu zor dönemle sınırlı olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığı ile de  koordineli bir şekilde, bu öğrencilerimizi rahatlatıcı yeni bir karar aldık.  Öğrencilerimizin 5-6 hafta arasında okullarda uygulama çalışmalarına  katıldıklarını da göz önünde tutarak, uygulama çalışmalarındaki eksikliklerin  ders, ödev ve dosya hazırlığı ile telafi edilebilmesine yönelik aldığımız kararı  üniversitelerimize bildirdik."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap