SON DAKİKA



Haber > Eğitim > YKS tercihi yapacaklar dikkat!

YKS tercihi yapacaklar dikkat!

28 Temmuz 2019 Pazar - 11:24




Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) tercihleriyle ilgili süreç yarın 23.59'da sona erecek.





Adayların 23 Temmuz'da başlayan ve yarın 23.59'da tamamlanacak  2019-YKS tercihlerini, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden  T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapması gerekiyor.

Tercihte bulunacak üniversite adaylarının 2019-YKS Yükseköğretim  Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu dikkatle incelemeleri ve tercihlerini bu  kılavuz bilgilerine göre yapmaları önem taşıyor.
 
ÖSYM, yerleştirme sonuçlarını "https://sonuc.osym.gov.tr" internet  adresinden duyuracak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine  gönderilmeyecek. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için,  gerekli olduğunda veya adayın müracaatı halinde yerleştiği programı gösteren yazı  verilecek.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
YKS

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap