SON DAKİKA



Haber > Eğitim > YKS puan hesaplama nasıl yapılır?

YKS puan hesaplama nasıl yapılır?

28 Haziran 2020 Pazar - 14:51




Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT ve AYT oturumları tamamlandı.





YKS TYT ve AYT oturumlarının ardından yüz binlerce üniversite adayı üniversitelerin taban ve tavan puanları ile YKS başarı sıraları ile ilgili araştırma yapıyor. Peki, YKS puan hesaplama nasıl yapılır? İşte bölümlerin taban puanları ve YKS başarı sıraları...
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT ve AYT oturumları tamamlandı.  Adaylar uzun bir sınav maratonunun ardından geleceklerini belirleyecekleri meslekleri seçmek için yeni bir maratona girecek. Üniversite hayali kuran gençler gitmek istedikleri bölümleri belirleyecekleri YKS sınavının ardından YKS sınavı netlerini ve YKS başarı sıralarını araştırıyor. 
 
Üniversite adaylarının bilinçli tercihlerde bulunması amacıyla hizmete giren YÖK Atlas sistemi, tercih dönemlerinde de yoğunlukla başvurulan bilgi kaynaklarından biri. 
 
YÖK ATLAS'TAN VERİLER SORGULANABİLİYOR
 
YÖK Program Atlası, YÖK Lisans Atlası, YÖK Önlisans Atlası, TYT-AYT Net Sihirbazı, Başarı Sırası Sihirbazı, Mezun Başarı Atlası, Lisans Tercih Sihirbazı, Önlisans Tercih Sihirbazı, Meslek Atlası gibi modüllerden oluşuyor.
 
YÖK Lisans ve Önlisans Atlası modülünde, son 4 yılın merkezi yerleştirme ile öğrenci alan devlet, vakıf, KKTC ve yurt dışı üniversitelerindeki programlar, kullanıcıların bilgisine sunuluyor. Bu modül ile yurt dışı ve yurt içi üniversite programları, fakülte ve yüksekokul, lisans ve ön lisans programı incelenebiliyor. Kontenjan, yerleşen, kayıt yaptıran, ek yerleşen, ek kayıt yaptıran sayıları
Özellikle yerleşen okul birincileri, taban puan ve başarı sırası istatistikleri, yerleşenlerin YKS net ortalamaları, yerleşenlerin YKS puanları, yerleşenlerin YKS başarı sıraları ve yerleşme koşulları gibi tercih döneminde önemli olan bilgilere yer veriliyor. 
 
Son 4 yılın lisans programlarına yerleşenlerin puanları, başarı sıraları, YKS netleri, geldikleri liseler, geldikleri bölgeler gibi detaylar YÖK Lisans Atlası’nda yer alıyor.
 
YÖK LİSANS ATLASI İÇİN TIKLAYIN
 
Önlisans programlarına yerleşenlerin puanları, YKS netleri, geldikleri liseler, mezun oldukları lise alan ve dalları gibi bilgiler de YÖK Önlisans Atlası’nda yer alıyor.
 
YÖK ÖNLİSANS ATLASI İÇİN TIKLAYIN
 
Üniversite adayları, hedeflediği meslek ve üniversiteye geçen sene yerleşenlerin YKS’deki başarısını ve tüm verilerini TYT-AYT Net Sihirbazı’nda görebiliyor.
 
TYT-AYT 2019 NET SİHİRBAZI İÇİN TIKLAYIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap