SON DAKİKA



Haber > Eğitim > YKS öncesi çevrim içi deneme sınavı yapılacak

YKS öncesi çevrim içi deneme sınavı yapılacak

24 Mayıs 2024 Cuma - 11:52




Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin hazırlık süreçlerinde seviyelerini görmeleri için ülke genelinde çevrim içi deneme sınavı düzenleyeceğini duyurdu.





Milyonlarca öğrencilerin beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), ÖSYM tarafından 8-9 Haziran'da gerçekleştirilecek.

8 Haziran Cumartesi Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran Pazar sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda ise Yabancı Dil Testi (YDT) düzenlenecek.

Geri sayım sürerken, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) bir açıklama geldi.

Çevrim içi denem sınavı düzenlenecek

MEB, Yükseköğretim Kurumları Sınavı için ülke genelinde çevrim içi deneme sınavı düzenleyecek.


Bakanlığın internet sitesinde yayınlanan duyuruya göre, öğrencilerin hazırlık süreçlerinde seviyelerini görmeleri ve çalışmalarına yön vermelerini sağlamak amacıyla hazırlanan "YKS'ye Doğru 2024" sınavında sorular, alan uzmanlarınca YKS'nin kapsam bütünlüğü ve soru çeşitliliğine uygun şekilde hazırlandı.

Ayrı günlerde yapılacak

Öğrencilerin "ogmmateryal.eba.gov.tr" internet adresi üzerinden erişebileceği sınav, ayrı günlerde yapılacak.

Deneme sınavının Temel Yeterlilik Testi (TYT) 25 Mayıs, Alan Yeterlilik Testi (AYT) 26 Mayıs, Yabancı Dil Testi (YDT) ise 27 Mayıs'ta yapılacak.

Deneme sınavına katılmak isteyen öğrenciler, belirtilen tarihlerde 10.00-20.00 saatleri arasında istedikleri zaman sınava girebilecek.


Sonuçlar 28 Mayıs'ta

Öğrenciler deneme sınavının sonuçlarını, sıralama ve puanlarını 28 Mayıs'ta öğrenebilecek. Yine soru çözümleri, Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün YouTube sayfasında yayınlanacak.

Öğrenciler için rehberlik yayını da yine YouTube üzerinden uzmanlar tarafından gerçekleştirilecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
YKS

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap