SON DAKİKA



Haber > Eğitim > YKS 2021 sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS 2021 sonuçları ne zaman açıklanacak?

28 Haziran 2021 Pazartesi - 11:11




YKS 2021 hafta sonunda yaklaşık 2 buçuk milyon adayın katılımıyla tamamlandı. TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç oturumda gerçekleşen YKS 2021’in sona ermesinin ardından gözler YKS tercihlerinin ne zaman yapılacağına çevrildi. Peki, YKS 2021 sonuçları ne zaman açıklanacak?





Aylardır hazırlıkları devam eden YKS 2021’in tamamlanmasıyla stresli dönemi geride bırakan adaylar şimdi sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ve YKS tercihleri ne zaman başlayacağı konusunda araştırma yapmaya başladı. Diğer yandan merakla beklenen YKS 2021 sonuçlarına ilişkin detay ÖSYM’nin takviminde yer aldı.

YKS 2021 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

26-27 Temmuz tarihlerinde üçü oturum şeklinde düzenlenen YKS 2021 sonuçlarının en zaman açıklanacağı belli oldu. ÖSYM’nin sınav takviminde yer alan bilgilere göre YKS sonuçları 4 Ağustos tarihinde açıklanacak.

YKS SONUÇLARI NEREDEN VE NASIL ÖĞRENİLİR?

Öncelikle adayların bilmesi gerekir ki YKS sonuç belgesi gönderilmeyecek. YKS sınav sonuçlarının açıklandığının duyurulmasının ardından adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden sınav sonuçlarını görüntüleyebilecek.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar için bu sefer de tercih maratonu başlayacak. Ancak şu an için YKS tercihlerinin en zaman başlayacağına ilişkin bir tarih açıklanmış değil. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih sürelerinin de adaylara duyurulması bekleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap