SON DAKİKA



Haber > Eğitim > Uzaktan eğitim ücretsiz mi olacak?

Uzaktan eğitim ücretsiz mi olacak?

22 Mart 2020 Pazar - 10:12




İlkokul öğrencilerine uzaktan eğitim verileceğinin açıklanmasından sonra Vatandaşlar ise EBA internet nasıl alınır? Öğrencilere ücretsiz internet nasıl alınır? EBA internet nedir? EBA ücretsiz mi? sorularının yanıtlarını arıyor.





Korona virüse önlem olarak okullara iki hafta ara verilmişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, daha sonra eğitimlerin uzaktan eğitim şeklinde devam edeceğini açıklamıştı. İlkokul öğrencileri TRT ekranlarından veya EBA üzerinden derslerine devam edebilecek. Vatandaşlar ise EBA internet nasıl alınır? Öğrencilere ücretsiz internet nasıl alınır? EBA internet nedir? EBA ücretsiz mi? sorularının yanıtlarını arıyor. İşte EBA internet ile ilgili detaylar haberimizde…

VODAFONE'DAN EBA İÇİN 3 GB ÜCRETSİZ İNTERNET

Koronavirüs önlemleri kapsamında okulların tatil edilmesi ve uzaktan eğitim sürecinin başlatılması kararının ardından Vodafone, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) uygulamasında kullanılmak üzere MEB’in verdiği 3 GB’ın üstüne 3 GB daha ekleyerek tüm mobil abonelerine 6 GB internet tanımlıyor.

TÜRK TELEKOM'DAN EBA İÇİN 8 GB İNTERNET

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile yaptıkları protokol çerçevesinde Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kullanımına sunacakları 3 GB ücretsiz interneti Türk Telekom olarak 5 GB daha artırarak toplamda 8 GB'a çıkardıklarını belirterek, "EBA sistemi için internet tanımlamalarına başladık, öğrencilerimiz gönül rahatlığıyla sistemi kullanabilecekler" açıklamasında bulundu.


TURKCELL'DEN EBA İÇİN 3 GB İNTERNET

Turkcell, öğretmen, öğrenci ve velilerin Eğitim Bilişim Ağı (EBA) içeriklerine erişmeleri için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 3 GB desteği, 3 GB daha ilave ile toplamda 6 GB’a çıkartma kararı aldı.

Öğretmen, öğrenci ve velilerin 3GB+3GB’lık paketleri hatlarına tanımlayabilmeleri için BiP’teki Keşfet bölümünde bulunan EBA kanalını takip etmeleri gerekiyor. Türkiye’nin resmi dijital eğitim platformu olan EBA’nın içeriklerinden faydalananların 12 ay boyunca 6 GB ücretsiz internet üyelikleri de devam edecek.

Sabit internet kullanıcılarını da EBA giriş için destekleme kararı alan Turkcell, EBA erişimlerinde kotayı kaldırmasının yanı sıra fiber kullanıcılarının platforma erişimlerinde hızını 100 MBit’e yükseltiyor.

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan , "Devletimizin aldığı doğru kararlar ile yeni tip koronavirüs salgınını en az hasarla atlatacağımıza ve el birliği ile yeneceğimize inancım tam” dedi.


eba.gov.tr ve EBA’da GEÇERLİ 6 GB İNTERNET TANIMLAMA NASIL YAPILIR?

BiP uygulamasındaki Keşfet bölümünde yer alan EBA kanalı takip edildikten sonra “6 GB Paketinizi Aktifleyin” butonuna tıklanır. 6 GB paketi tanımlanır.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap