SON DAKİKA



Haber > Eğitim > Tekin'den mülakat hakkında yeni açıklama: 'Çocuğunuzu emanet edemem'

Tekin'den mülakat hakkında yeni açıklama: 'Çocuğunuzu emanet edemem'

08 Ekim 2023 Pazar - 14:52




Seçim öncesi AK Parti'nin kaldırılmasını vadettiği mülakatların devam etmesiyle ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den yeni açıklama geldi.





Öğretmen alımlarında doğurduğu sonuçlar gerekçesiyle tepki çeken mülakat uygulamasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, uygulamanın devam etmesine ilişkin mesaj verdi. Mülakat konusunda masadaki formüllere de değinen Bakan Tekin, "Üç kişilik mülakat ekibimiz kimi alacağını bilmeyecek. O da bilmediği için kime torpil yapacağını bilmeyecek" dedi.

Dün AK Parti'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongre'si sırasında CNN Türk canlı yayınına konuk olan Bakan Tekin mülakat uygulamasıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kendisini ifade edip edemediğini, alan hakimiyetinin ne olduğunu bilmediğim bir kişiye çocuğunuzu emanet edemem. Yüzde yüz mülakat puanı ile atanan öğretmen var. Ben de yüzde 50'ye düşürüyorum."

"Kime torpil yapacağını bilmeyecek"

Öte yandan mülakatın nasıl uygulanacağına ilişkin formüllere de değinen Bakan Tekin şunları söyledi:


"Kendisini mülakata alacak kişilerin isim olarak kim olduğunu bilmeyecek. Üç kişilik mülakat ekibimiz kimi alacağını bilmeyecek. O da bilmediği için kime torpil yapacağını bilmeyecek. Kamera kaydı. Bir de mülakat komisyonu o an elektronik ortamda notunu verecek. Sonra müdahale etme şansının olmadığı bir düzen."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap