SON DAKİKA



Haber > Eğitim > Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı

08 Temmuz 2021 Perşembe - 14:04




MEB duyurdu. Binlerce öğretmen bekliyordu ve belli oldu. MEB sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarını açıkladı. Adaylar sözlü sınav sonuçlarını e-Devlet üzerinden öğrenebilecek. İşte -Devlet ile Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları öğrenme ekranı!





Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarını açıkladı. Öğretmen adayları, sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav sonuçlarını e-Devlet üzerinden öğrenebilecek.  İşte e-Devlet sözleşmeli öğretmenlik sonuç ekranı
Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı. Mülakat sonuçları e-Devlet üzerinden veya PBS (Personel Bilgi Sistemi) üzerinden öğrenebilecek.
 
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT NEREDEN ÖĞRENİLECEK? 
 



Mülakat sonuçları e- devlet sisteminde yer alan “Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınav Sonucu Sorgulama” ekranı üzerinden öğrenilebilecek. Bu nedenle öğretmen adaylarının T.C kimlik numaraları ve e-devlet şifresini sisteme girmesi gerekiyor.
 
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SÖZLÜ SINAV SONUÇLARI İÇİN İTİRAZLAR NE ZAMAN? 
 
17 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen sözlü sınavın sonuçlarına ilişkin itirazlar 12-16 Temmuz tarihleri arasında alınacak ve 2 Ağustos'ta sonuçlandırılacak.



 
ATAMA TERCİH VE SONUÇ TAKVİMİ
 
Atama tercihleri 1-6 Eylül tarihlerinde alınacak. Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları ise 8 Eylül 2021'de açıklanacak.
 



SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?
 
Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınır; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, eşitliğin bozulmaması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır.
 
20 BİN ÖĞRETMEN ALIMI KONTENJAN SAYISI



 
Bakanlığın internet sitesinden sözleşmeli öğretmen atamasının yapılacağı alanlar ve kontenjanların listesi de açıklandı. Buna göre, en çok atama yapılacak alanlar sırasıyla 2 bin 883 kontenjanla sınıf öğretmenliği, 2 bin 94 kontenjanla özel eğitim, 1938 kontenjanla İngilizce, 1805 kontenjanla din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlikleri oldu.
 
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SONUÇLARI E-DEVLET SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap