SON DAKİKA



Haber > Eğitim > Okullar illere göre mi açılacak? Milli Eğitim Bakanı açıkladı!

Okullar illere göre mi açılacak? Milli Eğitim Bakanı açıkladı!

10 Mayıs 2020 Pazar - 12:01




Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılması konusunda ''Bizim bazı illerimiz de hiç vaka yok. Bazı illerimiz de çok vaka var. Hangi illerde durum nedir diye bir çalışmamız var. Taşıyıcılık faktörü üzerinden de bakmak lazım. Eğer illere göre okulların açılımı olursa buna da hazırız'' dedi.





Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulis programında gündeme dair açıklamalar yaptı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamalarından satır başları;

Dünya genelinde okulların açılış raporlarını takip ediyoruz. Türkiye'nin sağlık açısından verilerin neler gösterdiği bilim kurulunun neler söyleyeceği sadece Türkiye'nin iyileşmesi yetmiyor. Hepsini analiz ediyoruz.

Bizim için 1 Haziran hedef. Hayatın normalleşmesini istiyoruz. Bilimin bir yol göstericiliği var. Bilim kesinlikle açılamaz derse okulların açılması Eylül'e kalır. Ya da kısmı kısmı açılmalar olabilir. Seçeneklere bakıyoruz. Listelerimizi oluşturduk. Milli Eğitim Bakanlığı bunu tek başına karar almıyor. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Sağlık Bakanlığı İçişleri bakanlığı hep beraber karar alıyoruz.

EĞER İLLERE GÖRE OKULLARIN AÇILIMI OLURSA...

Bizim bazı illerimiz de hiç vaka yok. Bazı illerimiz de çok vaka var. Hangi illerde durum nedir diye bir çalışmamız var. Taşıyıcılık faktörü üzerinden de bakmak lazım. Eğer illere göre okulların açılımı olursa buna da hazırız. Okula dönüşten sonraki bir yılın her anlamda hazırlığını yapıyoruz. Velilerin endişelerini dikkate alıyoruz. Öğrencilerden okulların açılması yönünde talep alıyoruz.


Şimdi yeniden motive olma zamanı yeniden yükselme zamanı. Yapay zeka temelli akıllı destek sistemi getirdik. Her bir çocuğa özel rehberlik sistemi geliştirdik.

LGS NASIL OLACAK?

Her öğrenci kendi okulunda sınava girecek. Biliyorsunuz LGS'de bir ilk olacak bu. Kendi öğretmenleri olmayacak ama bildiği bir okul olacak. Her öğrenci 1 veli ile gelirse ya da hiç gelmezse okulların bahçesi ne durumda 45 dakikalık ara var bu ara nasıl yönetilecek? LGS konusunda il il özel çalışmalar yapıyoruz.

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI

Haklı olarak beklenti içerisindeler fakat bizim bir atamayı gerçekleştirmemiz için bir öğretmenin sınıfı olması öğrencilerinin olması lazım ama şu an yok. Bir gün öğretmenliğe başlamış olsaydı atama tamamlanmış olacaktı. Okul açıldığında hemen başlayacaklar.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap