SON DAKİKA



Haber > Eğitim > 'Öğretmenlik sınavı'na iki yeni branş eklendi!

'Öğretmenlik sınavı'na iki yeni branş eklendi!

27 Aralık 2018 Perşembe - 17:33




Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin (ÖABT) uygulanacağı alanlara, "İmam Ha





ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, Milli Eğitim Bakanlığı  (MEB), Devlet Personel Başkanlığı ve ÖSYM arasında imzalanan protokol kapsamında,  ÖSYM tarafından 2019'da yapılacak ÖABT'nin uygulanacağı alanlara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, ÖABT, Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik  (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil  (İngilizce), rehber öğretmen, sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, imam hatip lisesi meslek dersleri öğretmenliği ile beden eğitimi öğretmenliği alanlarında yapılacak.

ÖABT yapılmayan yabancı dillerin (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca,  İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçlarından oluşturulan KPSS P120 puan türü kullanılacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap