SON DAKİKA



Haber > Eğitim > Öğretmenlere indirimli kart kararı

Öğretmenlere indirimli kart kararı

23 Eylül 2019 Pazartesi - 15:01




Muğla'da görev yapan öğretmenler indirimli seyahat kartı taleplerini Kamu Denetçiliği Kurumuna taşıdı. KDK yaptığı inceleme sonucunda öğretmenlere indirimli seyahat kartı verilmesinin hukuka ve hakkaniyete uygun olduğunu tespit etti.





Muğla'da görev yapan öğretmenler, indirimli seyahat  kartı taleplerini Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) taşıdı. Kamu Denetçiliği Kurumundan yapılan yazılı açıklamaya göre,  öğretmenler, KDK'ye yaptıkları başvuruda, Muğla Büyükşehir Belediyesinin "Şehir  İçi Toplu Taşıma Araçları Seyahat Kartları Yönetmeliği"ne göre kendilerine  indirimli seyahat kartı verilmesi gerektiğini belirtti.

Belediyeye toplu taşımada indirim kartı için başvurduklarında "Meclis  kararı alınmadığı" gerekçesiyle taleplerinin kabul edilmediğini ifade eden  öğretmenler, meclis kararı alınması ve kendilerine indirim kartı verilmesi için  KDK'ye başvurdu. KDK başvuru üzerine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığından konuyla  ilgili belge ve bilgi talep etti.
 
Belediyeden KDK'ye gönderilen cevabi yazıda belediyenin yönetmeliğinde  öğretmen kartının indirimli elektronik seyahat kartları başlığında yer aldığı  fakat belediye meclisinde öğretmen indirimi uygulaması için bir karar alınmadığı  ifade edildi. Esnafın ekonomik sıkıntılar çektiği, kentte ücretsiz seyahat eden 12  farklı statüde yolcu olduğu ve belediye meclisinin yeni bir indirimli fiyat  tarifesi belirlemediği belirtildi.



KDK, Muğla Büyükşehir Belediyesinden gelen cevap üzerine konuyu  araştırarak mevzuatı inceledi. Ayrıca KDK Konya, İstanbul, İzmir, Ankara gibi  büyükşehir belediyelerinin uygulamalarını karşılaştırdı ve bu illerde  öğretmenlere indirimli tarife uygulandığını tespit etti.
KDK, öğretmenlere indirimli seyahat kartı verilmesinin hukuka ve  hakkaniyete uygun olduğu tespitini Muğla Büyükşehir Belediye Baş
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap