SON DAKİKA



Haber > Eğitim > Öğretmenler için skandal talimatlar

Öğretmenler için skandal talimatlar

05 Ocak 2020 Pazar - 11:44




Bursa Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğretmeler ile müdür ve müdür yardımcıları arasındaki ilişkileri belirleyen protokol kuralları ile ilgili verdiği eğitimde dikkat çeken talimatlar ortaya çıktı. Söz konusu talimatlar ile okulların tam anlamıyla kışlaya çevrilirken, “Üstünüz iltifat ettiğinde üste teşekkür edilmez ‘Sağ olun’ denir’” talimatları verildi.





Bursa’da Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ünün Anadolu imam hatip lisesi ve imam hatip ortaokullarındaki okul müdürleri ve müdür yardımcılarına “Protokol Kuralları” eğitimi verildi. Öğretmenlere, telefonla iletişim süreci, kılık-kıyafet, üst ve ast ilişkileri, resmi yazışma kuralları başlıklarında verilen eğitimle, MEB yöneticileri ile okul yöneticileri arasındaki uçurum derinleştirildi.

Cumhuriyet gazetesinden Ozan Çepni’nin haberine göre, Öğretmenlere verilen talimatlar içinde “üst” tanımlı yöneticilerle kurulacak ilişkiler dikkat çekti. Eğitimcilere, “Üstünüz ile telefonda konuşacaksanız mutlaka söyleyeceklerinizi bir kâğıda not edin, sözü uzatmayın, telefon ederken en fazla 3 kez çaldırın” talimatları verildi. “Kılık-kıyafet” başlığında ise erkekler için “Üst amirinizin giydiği kıyafet sizin için bir ölçü olabilir ancak protokol uygulamasında aslolan kıyafet takım elbisedir” denildi. “Üst-ast ilişkileri” başlığında “Üstünüz size elini uzatmadan siz elinizi uzatmayın. İşiniz bittiğinde ya da üstünüz iltifat ettiğinde üste teşekkür edilmez ‘Sağ olun’ denir. Makamda ayak ayak üzerine atılmaz koltukta geriye yaslanılmaz. Makamınıza gelen üstünüzü bina kapısında karşılayınız ve kapıda uğurlayınız” talimatlarına yer verildi.

ŞIRNAK’TA DA SKANDAL TALİMATLAR VERİLMİŞTİ

Bursa’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talimatlarının bir benzeri de Şırnak’ta yaşanmıştı. Şırnak Silopi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürünün aday öğretmenlere gönderdiği talimatnamede skandal ifadelerin olduğu ortaya çıktı. Söz konusu yazıda öğretmenleri aşağılayan ifadeler bulunuyordu. Öğretmenler köle gibi gören ifadelerin yer aldığı metin, sosyal medyada gündem olmuştu.

Silopi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü, aday öğretmenlere verdiği talimatlarda, öğretmenleri köle gibi gören ifadelere yer verdi. Talimatlarda, müdür ya da müdür yardımcılarının verdiği talimatların sorgusuz ve eksiz bir şekilde yerine getirilmesi gerektiği belirtilerek, “Aday öğretmen adaylığını bilecek. Adaylığı kalksa bile gerekli vazifeleri yapmadığı taktirde görevden alınabilir. Kimsenin bu görevde garantisi yoktur” denişmişti.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap