SON DAKİKA



Haber > Eğitim > Öğretmenler atama için ses yükseltti

Öğretmenler atama için ses yükseltti

04 Şubat 2024 Pazar - 20:13




Atama bekleyen öğretmenler bugün Ankara Ulus Meydanı’nda eylem yaptı. Öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı’na ‘100 bin atama’ çağrısında bulundu.





Atama bekleyen öğretmenler, bugün Ankara Ulus Meydanı’nda mülakatsız 100 bin öğretmen ataması talebiyle eylem yaptı. Eyleme katılan atanamayan öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı’na seslendi. Önlüğüyle eylem alanına gelen bir öğretmen şunları söyledi: “Bugün buradayız, bütün öğretmenler atanmak için bekliyoruz. Çok uzun süredir çalıştık çabaladık ama elimize geçen hiçbir şey yok. Şu önlüklerimiz şu an çürümüş durumda. Gerçekten bu zamana kadar verdiğimiz emeklerin karşılığını artık almak istiyoruz. Lütfen diyoruz, mülakatsız 100 bin atama istiyoruz. Hepimiz buradayız, bütün milletimizden desteklerini bekliyoruz.”

“Eşim 3 senedir atanamıyor” Öğretmen eşi için meydanda olan iki çocuk babası vatandaş şöyle konuştu:

“100 bin atama için buradayız. Milli Eğitim Bakanı üç defadır söz veriyor. ‘Ekimde kontenjan açıklanacak’ dedi, açıklanmadı. ‘Şubat ayına atama yetişecek’ dediler, yine yetişmedi. 3 dönemdir üst üste yüksek puanlarla evde kalıyoruz. Öğretmen eşiyim. Eşim 80 puan aldı, 3 senedir üst üste 80’in üstünde puan alıyor. Ama bir türlü ataması olmuyor, iki tane çocuğumla buradayım.”




Yeni mezun öğretmen, şunları söyledi:

“İstanbul’dan geldik. Mülakatsız atama talep ediyoruz. Ekim, kasım, aralık, şubat derken takvim çok uzadı. Bu takvimin seçimden önce yetkili merciler tarafından, özellikle Cumhurbaşkanımız tarafından karşılanmasını istiyoruz. 100 bin haktır, mülakata hayır. 2023 mezunuyum, KPSS-P12 puanım 80, 1586’ncı sıradayım, rehberlik branşındayım, atanamıyorum. Buraya hakkımızı savunmaya geldik.”
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
MEB

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap