SON DAKİKA



Haber > Eğitim > MEB'den flaş hamle! Bugün duyurdular

MEB'den flaş hamle! Bugün duyurdular

11 Kasım 2019 Pazartesi - 11:22




Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Binlerce öğrenciyi ilgilendiriyor.





Özer, yaptığı açıklamada, Güzel Sanatlar Liselerini  güçlendirmek için bir dizi yeni çalışma yürüttüklerini bildirdi.
 
Bu amaçla İstanbul'daki 5 güzel sanatlar lisesinin tamamını ziyaret  ederek incelemeler yaptıklarına değinen Özer, bu kapsamda okullardan talepleri  aldıklarını, öğretmen ve öğrencileri dinlediklerini aktardı.

"2019-2020 eğitim-öğretim yılında güzel sanatlar liselerimizin  altyapısını güçlendirmek, eksikliklerini gidermek ve kalitesini artırmak için  özel çaba sarf edeceğiz." diyen Özer, şöyle devam etti:



 
"Süreci İstanbul'dan başlatıyoruz. Bu amaçla İstanbul'da bulunan tüm  güzel sanatlar liselerimizi arkadaşlarımızla ziyaret ettik. Ziyaretimizde okul  yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin dile getirdikleri  eksiklikleri yerinde inceleme imkanı bulduk. Ve hemen gerekli kaynakları  okullarımıza aktardık. İfade edilen tüm eksiklikler bu ay içerisinde giderilmiş  olacak."

Müzik öğretmenlerine, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarında  eğitim
 




Özer, İstanbul'daki güzel sanatlar liselerinin tamamını aynı  imkanlardan yararlandırmak istediklerinin altını çizdi.
 
"İstanbul'daki 5 lisenin ikisi proje okulu ve diğer üç liseyi de proje  okulu yapıp İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı himayesine alacağız."  bilgisini veren Özer,  şunları söyledi:
 
"İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarının deneyimlerini bu  okullarımıza aktarmak istiyoruz. İlk adım olarak İTÜ Türk Musikisi Devlet  Konservatuvarı Güzel Sanatlar Liselerimizdeki 300 müzik öğretmenimize yıl sonuna  kadar eğitim verecekler. Ulusal ve uluslararası etkinlikler birlikte  düzenlenecek. Müfredat birlikte güncellenecek. Ayrıca İTÜ'nün çok güçlü bir çalgı  yapım atölyesi var. Okullarımızda kullanılan enstrümanların bakımı burada  yapılacak ve okullarımıza da bu deneyim aktarılacak ve çalgı bakım atölyeleri  kurulacak. Öğretmenlerimiz, çalgı yapımı konusunda da eğitim alacaklar."



 
Mahmut Özer, güzel sanatlar liselerindeki eğitim süreçlerine  desteklerinden dolayı İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve İTÜ Türk Musikisi  Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Serpil Murtezaoğlu'na teşekkür etti.
 
Özer, Avni Akyol, Aydın Doğan, Beylikdüzü, Başakşehir ve Bakırköy  Güzel Sanatlar Liselerine yapılan ziyaretlere İstanbul Milli Eğitim Müdürü Levent  Yazıcı, Güzel Sanatlar Liselerinden sorumlu Bakan Danışmanı Dr. Aylin Şengün  Taşçı, ilçe müdürleri ve yöneticilerin de katıldığını söyledi.




İSO'dan güzel sanatlar liselerine kütüphane desteği
 

Özer, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan'ı ziyaret  ederek İstanbul'daki güzel sanatlar liseleri ile ilgili projelerini aktardı.
 
İSO Başkanı Erdal Bahçıvan da bu sürece katkı vermek istediklerine  değinerek her bir liseye özellikle resim ve müzik alanında kitaplardan oluşan  1000'er kitaplık kütüphane yapacaklarını ifade ederek, "Bakanlığımızla mesleki ve  teknik eğitim alanında çok güçlü iş birliğimiz devam ediyor. Gelişmelerden ve  birlikte hareket etmekten son derece mutluyuz." diye konuştu.



 
Mesleki ve teknik anadolu liselerinin müdürlerine yönelik İSO'da  düzenledikleri iki günlük eğitim programının kapanışını da Özer ile yaptıklarını  hatırlatan Bahçıvan, "Kültür ve sanat alanında güzel sanatlar liselerimize  kütüphane katkısı sunmaktan da son derece mutluyuz. İnşallah İstanbul'da sadece  mesleki ve teknik eğitim alanında değil tüm alanlarda eğitimin kalitesini  artırmak için birlikte hareket edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap