SON DAKİKA



Haber > Eğitim > MEB'den flaş duyuru! Ücretsiz olacak

MEB'den flaş duyuru! Ücretsiz olacak

23 Ocak 2021 Cumartesi - 12:02




MEB'den önemli duyuru. Milli Eğitim Bakanlığı, özel eğitim kapsamında görevlendirilen ücretli öğretmenlerin tamamına özel eğitim ile ilgili mesleki gelişim eğitimi verecek.





Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel eğitim kapsamında görevlendirilen ücretli öğretmenlere mesleki gelişim eğitimi verecek. 14 bin 643 öğretmenin faydalanacağı eğitim ücretsiz olacak.
 
BİLGİLERİNİN GÜNCELLENMESİ HEDEFLENİYOR

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek eğitimlerde özel eğitimde temel kavramlar, özel eğitim-öğretim yöntem ve teknikleri, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin uzaktan eğitim süreçleri, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere yönelik ortam ve materyal uyarlamaları, bireyselleştirilmiş eğitim programı geliştirme süreçleri konularında bilgilendirme yapılması ve öğretmenlerin sahip oldukları bilgi ve becerilerin güncellenmesi hedefleniyor.
 
BAKAN SELÇUK: İLK DEFA BÖYLE BİR EĞİTİM DÜZENLENİYOR
 
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, bakanlık olarak tüm öğrencilere bu süreçte sürekli destek olmaya çalıştıklarını belirtti. Selçuk, benzer şekilde öğretmenlerin Covid-19 salgın günlerinde eğitim süreçlerine destek olmak için de eğitimler düzenlediklerini kaydederek, "Bu kapsamda özel eğitim öğrencilerimizin eğitiminde öğretmenlerimizin farkındalığı ve yeni koşullara adaptasyonu çok daha kritik öneme sahiptir. Bu nedenle 81 ilde özel eğitim okullarımızda, özel eğitim sınıflarımızda, evde veya hastanelerde öğrencilerimizin eğitimlerine destek olan 14 bin 643 ücretli öğretmenimizi de bu eğitimlerden yararlandırmak istedik. Ücretli öğretmenlere yönelik ilk defa böyle bir eğitim düzenleniyor. Bu kapsamda görevlendirilen öğretmenlerimizin özel eğitim ile ilgili bilgilerini güncellemeyi ve Covid-19 salgını günlerinde yeni uygulamalar konusunda bilgilendirmeyi hedefliyoruz" dedi.
 
Bakan Selçuk, eğitimlerin pazartesi günü başlayacağını ve ikinci dönem başlayana kadar tamamlanacağını ifade ederek, "Süreci koordine eden Bakan Yardımcım Mahmut Özer'e ve Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
MEB

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap