SON DAKİKA



Haber > Eğitim > MEB duyurdu! Tercih başvuruları başladı

MEB duyurdu! Tercih başvuruları başladı

22 Ağustos 2019 Perşembe - 13:46




Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme işlemleri için tercih başvurularının başladığını duyurdu.





Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) öğretmenlerin mazerete  bağlı yer değiştirme işlemleri için tercihleri alınmaya başlandı.  Bakanlığın Twitter hesabından, öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can  güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer  değişikliği tercihlerinin alınmaya başlandığı duyuruldu.

Buna göre, öğretmenler, tercih işlemlerini "https://mebbis.meb.gov.tr"  internet adresinden 27 Ağustos'a kadar yapabilecek. Tercih sürecinin ardından atamalar, 29 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.  Tebligat ve ilişik kesme işlemleri de 2 Eylül'den itibaren yapılacak.Öte yandan, Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, daha fazla  öğretmenin aile birliği mazeretine ilişkin yer değişikliğinden yararlanabilmesi  amacıyla yer değişikliği işlemleri ağustosta planlandı.Ayrıca öğretmenlerin emeklilik işlemlerinin yasa gereği haziran ve  temmuzda yapılması nedeniyle mazerete bağlı yer değiştirmelerde daha çok talebin  karşılanabilmesi adına emeklilik işlemlerinin tamamlanması beklendi.
Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap