SON DAKİKA



Haber > Eğitim > LGS sorularını paylaşan öğretmenlere hapis cezası

LGS sorularını paylaşan öğretmenlere hapis cezası

17 Aralık 2019 Salı - 12:55




Haziran 2018'de yapılan Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS), sınav kitapçığının görüntülerini alarak paylaşan iki öğretmene 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Ceza 5 yıl ertelendi.





Haziran 2018’de yapılan Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) sınav kitapçığından görüntü alarak soruları paylaştıkları gerekçesiyle İstanbul’da görevli iki öğretmen hakkında “Görevi kötüye kullanma” suçundan 1’er yıla kadar hapis cezası istenmişti. Kartal Anadolu 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya tutuksuz sanıklar Aynur K. ve Hilal A. ile avukatları katıldı.

“Hayatım alt üst oldu"

Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre; LGS'de Pendik'te bir okulda gözetmen olan ve 21 yıldır öğretmenlik yaptığını söyleyen sanık Aynur K., “Büyük titizlikle ve severek bu işi yaptım. Sınav görevinin olduğu gün telefonum yanımdaydı. Saat 10.30 sıralarında salondaki öğrencilerin büyük bir kısmı çıkmıştı.

Son 7-8 dakika kala pek de öğrenci kalmayınca sınav sorularından 5 tanesini telefonumla çekerek arkadaşıma gönderdim. Burada amacım ‘çok da kolaydı, gerilmeye gerek yoktu' demekti. O an pek çok kişiye dağıtacağını düşünmedim. Çok büyük bir aptallık ettim, çok da pişmanım. Hiçbir maddi çıkarım, menfaatim olmadı. Tam tersine bu olaydan sonra hayatım alt üst oldu” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
LGS

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap