SON DAKİKA



Haber > Eğitim > LGS liselerin yüzdelik tavan-taban puanları! e-Oku

LGS liselerin yüzdelik tavan-taban puanları! e-Oku

11 Temmuz 2018 Çarşamba - 15:55








Bu yıl ilk kez TEOG'un yerine yapılan LGS tercih işlemleri, 2 Temmuz itibari ile başladı ve 13 Temmuz Cuma günü saat 17.00'ye kadar devam edecek. Kendilerine en uygun liseleri seçmek isteyen öğrenciler için başvuru işlemleri başladı. 2018-2019 yılı itibari ile LGS tercihlerini yapacak öğrenciler, okulların taban ve tavan puanlarını e-okul üzerinden öğrenebiliyorlar. e-Okul sistemine giriş yaptıktan sonra tercih edilen okulun ismi seçilerek liselerin il-il yüzdelik sıralaması görülebiliyor. LGS tercih işlemlerinde sona geliniyor. Peki puan sıralaması kriterleri nasıl olacak? İşte detaylar.. 

MEB E-OKUL LİSELERİN YÜZDELİK DİLİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ…

PUAN SIRALAMASINDA ÖNCELİK KRİTERLERİ NASIL OLACAK?

Sınavla öğrenci alan okullarda LGS puanının eşitliği halinde sırasıyla, Ortaokul Başarı Puanı’na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak. Öğrenciler, yerleştirme işlemleri sonucunda LGS puanıyla öğrenci alan okul tercihine yerleşmişse yerel yerleştirme ve pansiyonlu okul tercihleri dikkate alınmayacak.     


TERCİH DANIŞMANLIĞI KOMİSYONLARI OLUŞTURULDU!

MEB, 2 ile 13 Temmuz arasında tercih danışmanlığı komisyonları aracılığıyla talep eden öğrencilere destek verecek. Bu kapsamda 81 ilde yaklaşık 31 bin öğretmen görev yapacak. Tercih yapmayan veya tercihleri doğrultusunda hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler açıköğretim kurumlarına yönlendirilecek.     

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

LGS sınavına katılım sağlayan öğrenciler için merkezi yerleştirme, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Yerel yerleştirme ise okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, öğrencilerin ortaokulları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yapılacak.

Merkezi sınava girmeyen öğrencilerin ise yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercihleri alınacak. Öğrenciler, merkezi sınav puanı, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç grupta toplam 15 tercih yapabilecek. İlk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapacaklar. Yerel yerleştirmede tercihlerinden ilk üç okulu kayıt alanından seçmek şartıyla öğrenciler en fazla beş okul tercihinde bulunabilecekler.


Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla üç okul seçilebilecek. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri halinde merkezi sınavla öğrenci alan okullar için açılacak ekrandan en fazla beş, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla beş okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecekler.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap