SON DAKİKA



Haber > Eğitim > KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak ve nereden yapılacak?

KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak ve nereden yapılacak?

24 Ekim 2020 Cumartesi - 11:47




KYK burs başvurusu için henüz bir açıklama yapmayan Kredi ve Yurtlar Kurumu, işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte süreci resmen başlatacak. Geçtiğimiz yıl ekim ayı içerisinde alınan KYK burs başvurusu, bu yıl da ekim ayına girilmesiyle birlikte araştırılmaya başlandı. Peki, 2020 KYK burs başvurusu ne zaman alınacak ve nereden yapılacak? İşte, KYK burs başvurusu hakkında detaylı bilgiler





Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) 2020-2021 eğitim yılı için burs başvurularını ne zaman almaya başlayacağı merak ediliyor. Ekim ayının gelmesiyle birlikte araştırmalarına hız veren üniversiteliler, burs ve kredi başvuruları için, e-Devlet'ten başvuru ekranının açılmasını bekliyor. Peki, KYK burs başvurusu ne zaman?

KİMLERE BURS VERİLECEK? 

Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir.

Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

ÖNCELİKLİ OLARAK BURS ALACAKLAR 

KYK'ya burs başvurusu yapan bazı kişilerin diğer vatandaşlara göre önceliği bulunuyor. İşte, burs almada önceliği olan kişiler;

Şehit, gazi çocukları, anne ve babası vefat edenler, tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile yüzde 40 ve üzerinde engelli olduğunu belgelendirenler, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular ilgili belgeleri ibraz ettikleri takdirde KYK bursundan öncelikli olarak faydalanacak.

2020 BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN? 

KYK burs başvuru tarihleri ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz yıl 21 Ekim Pazartesi günü saat 23.59’a kadar devam eden burs başvuruları, e-Devlet üzerinden alındı.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nce her yıl ağustos ayı itibarıyla alınan yurt başvurularının, bu yıl yaşanan olağanüstü süreç sebebiyle Yükseköğretim Kurulu’nun açıklayacağı akademik takvime göre belirleneceği ve kamuoyuyla paylaşılacağına işaret edildi. YÖK üniversitelere gönderdiği yazıda, akademik takvimin 1 Ekim'den sonra planlanması gerektiğini bildirdi.

Konuya dair ayrıntılar netleştikçe haberimizde yer vereceğiz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap