SON DAKİKA



Haber > Eğitim > KYK borçları siliniyor mu?

KYK borçları siliniyor mu?

09 Nisan 2020 Perşembe - 11:12




Hükümet, korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında öğrencilerin kredi ve belediyelerin borçlarından eğitimde yeni döneme ilişkin başlıkları da içeren 62 maddelik yasa taslağı teklifi hazırladı.





Hükümet, yeni tip korona virüs(Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında 62 maddelik yasa taslağı teklifi hazırladı. Taslak içerisinde öğrencilerin kredi ve belediyelerin borçlarından eğitimde yeni döneme ilişkin başlıklar da yer aldı.

Görüş almak üzere iş dünyası örgütlerine sunulan taslakta yer alan düzenlemelere göre, öğrenci kredilerinin geri ödemesinde TEFE yerine YÜFE uygulanacak. Öğrencinin borcunu geri ödemeye başlama süresi 1 yıl uzatılabilecek. Salgın hastalık gibi durumlarda eğitime uzun süre ara verilmesi halinde yaz tatilinde eğitim öğretime devam edilmesi, telafi eğitimi yapılması sağlanıyor.

Salgın hastalıklar, deprem, doğal afet gibi olağanüstü hallerde, gelir ölçütleri dikkate alınmadan bakım hizmetlerine ihtiyaç duyan yaşlılara bakım hizmeti verilerek bakım ücreti ödemesi yapılacak. Cumhurbaşkanı, salgın süresince belediyelerin tüm vergi, sigorta primi, elektrik borçlarını ve su alacakları gecikme faizi ve zammı olmadan erteleyebilecek. Elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesi sırasında TEDAŞ'a devredilen elektrik borçları için yapılandırma hakkı sağlanıyor. Ayrıca taslakta üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından haklı bir gerekçe olmaksızın bir mal veya hizmetin satış fiyatında aşırı artış yapılamayacak. Stokçuluk yapılmaması yasaya bağlanacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap