SON DAKİKA



Haber > Eğitim > KYK borçları silinecek mi?

KYK borçları silinecek mi?

30 Mayıs 2020 Cumartesi - 15:23




KYK borçlarına ilişkin yaklaşık olarak 5 milyon üniversite öğrencisi ve mezunu KYK kredi borçlarını silinmesine ilişkin müjdeli haberi bekliyor. Özellikle geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Maliye Bakanı Albayrak’ın açıklamaları sonrası, KYK borçları silinecek mi? Kredi borçları silinecek mi? soruları en çok merak edilen sorular arasında yer aldı. Peki KYK borçları silinecek mi?





5 Milyona yakın KYK borcu bulunan vatandaş, bu soruların cevabını merak ediyor: KYK borçları silinecek mi? Kredi borçları silinecek mi? Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamaları sonrası bu soruların cevabı daha çok merak edilmeye başlandı. Peki KYK kredi borçları silinecek mi?

“BU BORÇLARIN SİLİNMESİ SÜRECİ OLACAKTIR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ocak ayında KYK borçlarının silinmesiyle ilgili olarak, “Bu, şu anda bizim gündemimizde. Değerlendirmesini bütçe müzakeresinden sonra inşallah masaya yatıracağız. Öğrencilerimizin lehine olacak bir adımı da tabii inşallah atacağız. Şimdi bu atılacak adımda bütün borçlu olanların beklentisini biliyorum. Tamamıyla bu borçların silinmesi süreci olacaktır. O zaman burada bir başka tercih gündeme gelecektir. O da nedir? Demek ki o zaman kredi olayı ya kalkacaktır, sadece burs verme noktasına gidilecektir. Onun çalışmasını, değerlendirmelerini yapıp adımımızı atacağız” ifadelerini kullanmıştı.

3 FORMÜL ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise KYK borçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, "KYK ile ilgili, gençlerimizle ilgili bir çalışma yapıyoruz; üniversiteden mezun olmuş arkadaşların borçlarıyla ilgili, yani bu konuda bir iyileştirme noktasında inşallah" açıklamasını yaptı. Sabah gazetesinde yer alan habere göre, 6-7 milyarlık bir paket üzerinde çalışılıyor. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarınca 3 formül üzerinde çalışılıyor. Anaparanın silinmesinin söz konusu olmazken üzerinde çalışılan formüller şunlar:


-Kredi borçların yeniden yapılandırılması

-Kredi borçlarının faizlerin düşürülmesi

-Kredi borçlarının faizlerinin silinmesi

-Kredi borçlarının taksit sayılarının arttırılması  

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap