SON DAKİKA



Haber > Eğitim > KPSS sonuçları açıklandı mı?

KPSS sonuçları açıklandı mı?

06 Eylül 2021 Pazartesi - 19:28




Kamu kurumlarında lisans eğitimlerini kullanmak isteyen memur adayları 1-15 Ağustos tarihlerinde düzenlenen KPSS oturumlarına katıldı. ÖSYM yayınladığı takvimde KPSS sonuçlarının 16 Eylül'de açıklanacağını duyurmuştu. ÖSYM bu yıl düzenlediği bazı sınavları belirlenen tarihten önce açıkladı. Peki 2021 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte sınavla ilgili yaşananlar...





KPSS sonuçları erken mi açıklanacak? ÖSYM 2021 sınav sonuçları için takvimi paylaşmıştı...

KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sınavları geride bıraktığımız Ağustos ayında düzenlendi. KPSS sınavlarında ter döken binlerce aday kamu kadrolarına yerleşebilmek için KPSS sınavından elde edilen puanları kullanacak. Katıldıkları sınavlardaki sıralamaları ve puanlarını öğrenmek isteyen öğrenciler sonuçlar için ÖSYM'den yapılacak açıklamaya kilitlendi. Bu yıl düzenlenen merkezi sınavların erken açıklanmasından dolayı adaylar sonuçların takvim öncesi açıklanıp açıklanmayacağını gündemlerine aldı. ÖSYM KPSS sonuç tarihini paylaşmıştı. Peki 2021 KPSS sonuçları erken mi açıklanacak? İşte bu sorunun yanıtı...

2021 KPSS Sonuçları Erken Mi Açıklanacak?

KPSS sonuçları, ÖSYM'nin yayınladığı başvuru kılavuzuna göre 16 Eylül 2021 tarihinde açıklanacak. Bu yıl ÖSYM tarafından yapılan bazı sınavların sonuçları belirlenen tarihlerden önce açıklandı. Ancak KPSS lisans oturumlarının erken açıklanmasına ilişkin bir açıklama bulunmuyor.

KPSS Sonuçları Nereden Sorgulanır?

KPSS sonuçları ÖSYM AİS üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle sorgulanacak. Öğrenciler sınav sonuç ekranında KPSS P1, P2 ve P3 puan türlerinden elde ettikleri sıralamaları ve sorulara verdikleri doğru-yanlış cevap sayılarını görüntüleyebilecek.

KPSS Değerlendirme İşlemleri Nasıl Yapılır?

KPSS sınavında yer alan her test kendi içerisinde değerlendirilecektir. Örneğin Genel Kültür testinde doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkartılarak ham puan hesaplanacak. Yani KPSS oturumlarında 3 yanlış 1 doğru cevabı eleyecek. Testte en az 1 doğru cevaplamayan (neti olmayan) öğrencilerin puan hesaplaması yapılmayacak. Sınavdan sonra iptaline karar verilen soru değerlendirme dışı bırakılarak puan hesaplaması tekrar yapılacak. KPSS 100 puan üzerinden hesaplanacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap