SON DAKİKA



Haber > Eğitim > KPSS önlisans başvuru son tarihi ne zaman?

KPSS önlisans başvuru son tarihi ne zaman?

27 Ağustos 2020 Perşembe - 12:41




KPSS önlisans başvuruları ÖSYM tarafından alınmaya devam ediyor. 21 Ağustos'ta başlayan başvurular 2 Eylül'de son bulacak. Peki, KPSS Önlisans başvuru ücreti ne kadar?





KPSS önlisans son başvuru tarihi devlet memuru olmak isteyen adaylar tarafından araştırılıyor. ÖSYM yayınladığı KPSS kılavuzunda önlisans sınavına başvuru ücreti ve başvuru koşulları belirlendi.

KPSS önlisans sınavı ne zaman? KPSS önlisans sınavı başvuru ücreti ne kadar? İşte merak edilenler..

KPSS ÖNLİSANS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

KPSS Önlisans sınav ücreti 80,00 TL olarak belirlendi. Sınav ücreti için son tarih 3 Eylül 2020'dir. Bu tarihten sonra Geç Başvuru Günlerinde yapılan başvurularda sınav ücreti %50 artırımlı olarak 10-11 Eylül 2020 tarihlerinde ödenir.

KPSS ÖNLİSANS BAŞVURU KILAVUZU 2020


Bugün başlayan KPSS Önlisans başvurusunu yapacak adayların ÖSYM'nin yayımladığı KPSS Önlisans kılavuzunun detaylı olarak incelemesi gerekiyor. 2020 KPSS Önlisans başvuru kılavuzu için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız...

KPSS ÖNLİSANS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM'nin açıklaması şu şekilde:

"2020-KPSS Ön Lisans Sınavı, 25 Ekim 2020 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 21 Ağustos 2020 - 02 Eylül 2020 tarihlerinde yapılacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT),27 Aralık 2020 tarihinde uygulanacaktır. Ön lisans düzeyinde DHBT’ye katılmak isteyen adayların KPSS Ön Lisans Sınavına başvuru yapmaları ve sınava katılmaları gerekmektedir.


Adaylar, başvurularını saat 10.00'dan itibaren elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların ,sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap